rectal prolapse

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/04/2008 | 14:20 | מאת: levator ani

שלום, רציתי לדעת האם יש קשר בספרות, או לדעתך, בין יחסי מין אנאלים לבין צניחת רקטום. תודה,

20/04/2008 | 23:33 | מאת: ד"ר עודד זמורה

לא ידוע לי על קשר כזה. מעט מידע כללי על פרולפס של הרקטום: צניחה של הרקטום (פרולפס) הוא מצב בו החלק התחתון של המעי הגס מיד מעל פי הטבעת, הנקרא רקטום, "צונח" ומתבלט החוצה דרך פי הטבעת. במצב זה הרקטום למעשה הופך את עצמו, והדופן הפנימית הופכת לחיצונית. חולשה של שרירי רצפת האגן וסוגר פי הטבעת יכולה להיות קשורה לצניחת הרקטום. הצניחה יכולה לגרום לדליפת צואה וריר מפי הטבעת. מצב זה יכול לקרות בשני המינים אך שכיח יותר בנשים. צניחת הרקטום לרוב אינה מסוכנת, אך פוגעת באיכות החיים באופן ניכר, ולכן דורשת לרוב טיפול. הסיבה המדויקת לצניחת הרקטום אינה ידועה, ולא תמיד ניתן להסביר מדוע צניחה זו הופיעה בחולה מסויים ולא בחברו. מספר גורמים יכולים לסייע בהתפתחות של צניחת הרקטום, כגון מאמץ ממושך כחלק מאורח חיים, עצירות כרונית, ולידה טראומתית. במקרים נדירים ישנה נטייה גנטית. בחלק מהמקרים זהו תהליך של "הזדקנות"- החלשות של הרקמות שתומכות ברקטום בתוך האגן מחד, ואיבוד הסגירה המושלמת של סוגר פי הטבעת מאידך. לעיתים בעיות נוירולוגיות שונות (פגיעה בחוט השדרה) יכולות להיות הגורם. הכירורג הקולורקטלי יכול לאבחן את התופעה ע"י ראיון אישי ובדיקה גופנית כולל בדיקה רקטלית. על מנת להדגים את הצניחה, נבקש לעיתים מהמטופל "להתאמץ" כאילו הייתה לו יציאה. לעיתים לא ניתן להפיק את הצניחה בבדיקה, או שיש צורך לאבחן או לשלול בעיות נוספות הקשורות באיזור זה. לכן לעיתים נמליץ לבצע בדיקות נוספות, כגון קולונוסקופיה, בדיקה הנקראת "דפקוגרפיה" בה החולה מצולם ברנטגן בעת יציאה, מנומטריה אנורקטלית (מדידת לחצים באזור פי הטבעת), ובדיקת העצבים באזור זה. כאשר מופיעה צניחה של הרקטום, הטיפול היעיל ברב המקרים הינו ניתוחי. חשוב לציין כי מדובר בניתוח לשיפור איכות החיים, ולכן המטופל חייב להיות שותף מלא בהחלטה על הניתוח. ישנן מספר אפשרויות ניתוחיות לטיפול במצב זה, ויש להתאים את הניתוח המוצע לצרכי כל מטופל אינדיבידואלית. הניתוחים מתחלקים לאלה המבוצעים מהבטן, ואלה המבוצעים דרך פי הטבעת, כשלכל גישה יתרונותיה וחסרונותיה. סוג הטיפול יכול להיות תלוי במספר גורמים, כגון גיל, מצב בריאותי, גודל הצניחה ותוצאות הבדיקות השונות. מומלץ לדון עם הרופא המנתח על האפשרויות ולהשתתף בבחירת הניתוח המתאים ביותר. חג שמח

14/09/2008 | 12:10 | מאת: ETHY

שלום הבת שלי שלי בת 22 חודש סובלת מי שלשולים (בין 6 ועד 10 פעם ביום) אם לא יותר כבר 11 חודש. הרקטום שלה יוצא כל פעם אבל היא מצלחיה לבד (כימת לבד) להכניס אותו. עשו לה לא מאת בדיקות ושום דבר לא נמצאה עד היום. רופא מחו"ל לאחר שהוא בדק אותה אמר לי שצריך ניתוח, כהן בישראל לא מדברים על ניתוח וגם לא על קולונוסקופיה.הקטנה מתחילה לסבול יותר ויותר כי היא מיתוררת בלילה כדי לשלשל, נכון לעכשיו נתנו לה FLAGYL ל 10 ימים, אבל לצערי אני לא רואה שיפור לאחר 3 ימים. אני כבר לא יודעת מה לעשות ואני חושבת שהרופים עדישים קצת למקרה הזה השמח לקבל תגובה ממכם תודה אתי

14/09/2008 | 12:17 | מאת: ethy

שלום הבת שלי שלי בת 22 חודש סובלת מי שלשולים (בין 6 ועד 10 פעם ביום) אם לא יותר כבר 11 חודש. הרקטום שלה יוצא כל פעם אבל היא מצלחיה לבד (כימת לבד) להכניס אותו. עשו לה לא מאת בדיקות ושום דבר לא נמצאה עד היום. רופא מחו"ל לאחר שהוא בדק אותה אמר לי שצריך ניתוח, כהן בישראל לא מדברים על ניתוח וגם לא על קולונוסקופיה.הקטנה מתחילה לסבול יותר ויותר כי היא מיתוררת בלילה כדי לשלשל, נכון לעכשיו נתנו לה FLAGYL ל 10 ימים, אבל לצערי אני לא רואה שיפור לאחר 3 ימים. אני כבר לא יודעת מה לעשות ואני חושבת שהרופים עדישים קצת למקרה הזה השמח לקבל תגובה ממכם תודה אתי

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה