התאמת ציקונג

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

13/10/2009 | 12:53 | מאת: מיכל

בני בן 19 עבר פנומטורקס (חור בריאה) מטופל אצל מרפאה סינית שהפנתה אותו לציקונג שאלותי: 1. האם מתאים לנער בגילו, האם בשיעורים אין בדר"כ רק אנשים מבוגרים. 2. האם יש ציקונג באיזור ירושלים? 3. האם מסגרת של חוג פעם בשבוע , מתאימה ? תודה

שלום- תירגול צ'י קונג יעודיי אמור לסייע לבנך במידה ותירגול הצ'י קונג משלב תרגילי נשימה , גירוי מרידיאנים רלוונטים , תירגול תנועתי על תנוחות גוף רלוונטיות האמורות להפעיל את בית החזה, לחזק, להגמיש ולהרפות את מכלול מערכת הנשימה. מנסיון עבודה, האימון בסגנון הצ'י קונג איתו אני עובד מספק תוצאות חיוביות. כאמור ,יש לזכור שקיימים הרבה סגנונות ושיטות צ'י קונג. יש לבחור את הסגנון שיטיב את מצבו של בנך. לגבי עניין הגיל :לא מדוייק ענין הקשישים. כיום הצ'י קונג מוטמע יותר ויותר בתודעת הציבור והוא כבר מזמן לא נחלתם של הקשישים. קיימים כיום סגנונות וגישות הפונות לקהל צעיר יחסית . ( יש לי מספר לא מבוטל של תלמידים (בלי עין הרע : ) ואף אחד מהם לא בקטגוריה של קשיש). לגבי ירושלים : אני לא מכיר מספיק לעומק מורים לטיפול תנועתי בשיטת צ'י קונג בכדי שאוכל להמליץ לך. ממליץ בחום להתחיל במסע החיפוש אחרי השיטה והמורה המתאימים. זהו חלק מהענין. תדירות אימון : כן, פעם בשבוע זה בהחלט מספיק באין ברירה ;בהנחה שבנך יתרגל בבית בין פגישה אחת לשניה. כמובן רצוי יותר, אבל גם פעם בשבוע זה מספיק. ממליץ לפחות בהתחלה, לקבל גם שיעורים פרטיים בכדי להטמיע את העקרונות וללמוד מספר תרגילים באופן פרטני; כך שהוא יוכל לתרגל בבית לבד בין פגישה לפגישה . לאחר מספר פגישות תחול הזדהות בינו לבין השיטה והוא יוכל להסתפק באימון קבוצתי פעם בשבוע. במידה ולא איתרתם מורה וקבוצה מתאימים בצ'י קונג , ובמידה ובנך שולט במצבי טראומה נשימתיים הצפויים במקרה שלו , ממליץ לבדוק אפשרות ללימוד אמנות לחימה כלשהי. גם כאן ההיצע הוא גבוה ויש להתאים את סוג אמנות הלחימה לאופי בנך ולשם כך צריך "לחפש". מציע להתחיל עם אייקידו. יוגה גם כן באה בחשבון וגם כאן ....נכון ...צריך "לחפש" בגלל ההיצע הגבוה של סגנונות וגישות. החשוב ביותר זה לשים לב לרמת המקצועיות של המורה בדיסצפלינה זו או אחרת. לשאלות נוספות אתם מוזמנים. בברכה – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה