דכאון

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

11/09/2008 | 01:58 | מאת: רן

אני סובל מחרדות ודכאון קל בשעות הבוקר מה שגורם לי לצאת מהמיטה מאוחר בערך ב 11 , 12 בצהריים . זה פוגע בשיגרת היום שלי ולמעשה אני כרגע לא עובד בכלום . זה כבר ברור שאני צריך טיפול אבל לא רוצה להכנס לענין של כדורים או תרופות. לא זוכר איפה ומתי אבל קראתי או ראיתי בטלביזיה שטאי צ'י יכול לעזור לאנשים במצב שלי. הייתי מבקש פרטים על כך

שלום – 1. אימון טאי צ'י בהחלט נחשב כפעילות מרעננת ומאזנת אנרגטית. בעיקר מדובר לאלה ששולטים בכל תבנית התנועות (קאטה) או ברובה. לאלה שלא מכירים את סדר התנועות - נדרשת סבלנות והתמדה עד שמגיעים למצב של ידיעת ביצוע תבנית התנועות או רובה. לא כך בצ'י קונג שם התרגילים הם מגוונים וקצרים וכן ניתנים לתירגול במקצבים שונים. פרמטר חשוב בהליך טיפולי בתנועה לאלה שסובלים מדיכאון . כמו – כן : 2. צ'י קונג נחשבת לשיטת טיפול בתנועה המתבססת על העקרונות של הרפואה הסינית בדיוק כמו דיקור או שיאצו. כך שאם אתה רוצה להשתלט בצורה יסודית על הבעיה האישית שלך, ולמגר אותה בעזרת הרפואה המשלימה / האלטרנטיבית ובעיקר בעזרת תנועה , אני מציע לך לפנות למטפל בשיטת צ'י קונג, שיערוך לך אבחון כמקובל ברפואה הסינית ובהתאם ילמד אותך תרגילי צ'י קונג ספציפיים לגורמי בעייתך.(עליך לדעת שיש סגנונות צ'י קונג שונים כך שאם סגנון אחד לא מצא חן בעיניך , תוכל לבחור בסגנון אחר ) אתה יכול לחשוב גם על שילוב שיטות טיפול ברפואה הסינית כמו דיקור , שיאצו - בנוסף לתירגול צ'י קונג בכדי להתגבר על בעייתך. לצד כל אלה אני אמליץ לך - לא לפסול על סף שיחת התייעצות עם רופא המשפחה. 3. בכל מקרה נראה שאתה על הדרך הנכונה : מכיר בכך שיש לך בעיה כלשהי , מפגין נכונות והתענינות לטיפול בבעיה . לשאלות נוספות והכוונה אשמח. – גרשון קום

13/09/2008 | 18:33 | מאת: זמיר

הכל טוב ויפה ובכל זאת לא מסתדר לי איך ניתן לעבוד עם מדוכא בעזרת תנועה. הבנאדם מדוכא משמע רוצה להתחבא בפינה שלו . איך לוקחים אותו לכיוון של טיפול בתנועה שהוא דוקא רוצה להיות פסיבי עם הדכאון שלו

14/09/2008 | 17:26 | מאת: אמיר ניסו

במצב רוח ירוד ודיכאון קל חשוב לנסות לצאת כל יום מהבית. היות ודיכאון מלוווה לרוב בירידת אנרגייה וקושי להתחיל פעילות אני ממליץ לשלב קצת אנרגייה יאנגית ( פעילה) ובנוסף לצאת החוצה בשעות האור. כדאי גם לנסות להיות בחברה למרות שבדיכאון יש יותר נטייה להתבודדות. אני גם ממליץ לברר את סיבת הדיכאון ולא להסתפק רק בתרגול. מנסיוני טיפול משולב של פסיכולוג ורפואה סינית ( דיקור,צימחי מרפא, טווינה, צ'י קונג )הוא יעיל אך עם יש מגבלה כלכלית הייתי מתחיל בפסיכולגיה ומשלב הליכות בשמש ותמיכה חברתית. במקרים רבים אפשר להעזר ברפואה הסינית במקום תרופות במקרה של דיכאון קליני כלומר ירידה בתפקודים צריך לשקול טיפול בתרופות לתקופה מוקצבת. אמיר ניסן http://www.qikong.co.il/

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה