להבין...............

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

02/12/2020 | 16:59 | מאת: אוסידי......

שלום לך. ברצוני להבין תשובה שכתבת לאחד השואלים שמנסה להבין המון זמן.. מה שכתבת: המיון המקובל במדריכי האבחון הוא שהסיכוי לממש אובססיה נמוך מאוד. לעומת זאת, כאשר מושא התשוקה המינית חריג וקיים סיכוי ממשי שהאדם יממש זאת מדובר על פאראפיליות. למשל, משיכה מינית לילדים אצל מי שסובל מ-OCD תהייה מלווה חרדה ותוביל להימנעות מסביבת ילדים שמא לא תהייה לאדם שליטה על הדחף. לעומת זאת, כשמדובר בפדופיל (ללא OCD) יש סיכוי ממשי שהוא יממש את משיכתו לילדים. משיכה לנשים זקנות ממש, למשל, מהווה ז'אנר באתרי פורנו רבים. השאלות: שכתבת: משיכה מינית לילדים אצל מי שסובל מ-OCD תהייה מלווה בהמנעות מהסביבה שלהם שמא תהיה לאדם שליטה על הדחף. 1.הכוונה שאין לו באמת משיכה לילדים. אלא זה אובססיה נכון??? לא משהו שהוא נמשך.. 2.שכתבת שלא תהיה שליטה על הדחף.. הכוונה לדחף הלא רצוני נכון?? זה לא באמת שהוא רוצה לעשות משהו רע לילדים נכון?? הוא לא באמת רוצה לעשות את זה פשוט הוא סובל מocd. 3. פתאום בן אדם באמצע החיים הופך להיות הומו/ לסבית/פדופיל/רוצח/אלים?? פתאום בן אדם יכול להפוך להיות כזה?? אני לא רוצה בכך.. יש לי חרדה מהפחד שאולי בן אדם יכול להפוך להיות כזה .. תודה לך!

שלום אוסידי, נעים להיווכח שיש מי שקורא את דבריי ביסודיות שכזו (-: לשאלותיך: 1. תיתכן משיכה אמיתית לילדים אצל מי שסובל מ-OCD, אך האובססיה תתבטא בחשש שהוא יממש אותה. הואיל והסיכון למימוש כל אובססיה הוא אפסי, זה מה שהופך אותה לאובססיה. למשל, כאשר אדם אומר "אני בריא, ברוך השם" ודופק בעץ, הדפיקה בעץ היא הטקס הכפייתי והאובססיה היא שדפיקה זו תמנע ממנו להיות חולה. כך גם מי שנמשך לילדים, סובל מ-OCD ועובר לצד השני של הכביש כשהוא עובר ליד בית ספר, הפעולה הכפייתית של חציית הכביש מונעת מהאובססיה להתממש. 2. כאמור בסעיף 1, בין אם הוא נמשך באמת לילדים ובין אם לאו, העובדה שקיימת אובססיה, מפחיתה את סיכויי המימוש ל-0%. 3. בלי קשר למקרה הספציפי שלך - נטייה מינית נכונה לרגע בו היא מאובחנת. במחקריו של קינסי, למשל, נשים וגברים דיווחו על תקופות מסוימות שבהן קיימו יחסי מין עם בני מינם ותקופות אחרות שבהן קיימו יחסים רק עם בני המין השני. תופעה זו מוכרת בספרות המקצועית העוסקת בנטייה מינית כ"נזילות מינית" (sexual fluidity): https://www.shrink-friendly.co.il/is-bisexuality-a-blessing-or-a-curse/ עם זאת, במידה וקיים HOCD האובססיה של הגבר או האישה ההטרוסקסואלים שמא הם נמשכים או יימשכו בעתיד ללסביות או להומואים מבטיחה שהדבר לא קורה ולא יקרה. לסיום אציין שבניסיוני המקצועי הרב, כמעט תמיד ל-HOCD נלוו אובססיות אחרות, כך שאם יש לך כאלו (גם אם הן מטרידות אותך פחות), הדבר תומך בכך שאתה סובל מ-HOCD. עוד אדגיש שעל אף שהומוסקסואליות אינה מהווה הפרעה נפשית, ברור לי שאתה חושש מאוד שאתה הומו או שתהייה כזו, אך חששות אלה מהווים מעין "תעודת ביטוח" שאינך הומו. עם זאת, מומלץ לטפל ב-OCD ובחרדה הרבה הנלווית לה ע"י שילוב תרופה ממשפחת ה-SSRI עם טיפול התנהגותי-קוגניטיבי (CBT) או לפחות לקרוא את ספרם של רייד וילסון ועדנה פואה "די לאובססיה" בהוצאת מודן. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.shrink-friendly.co.il/

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים