ריבוי מי שפיר לקראת סוף ההריון AFI=350mm שבוע 40+3

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

03/10/2007 | 06:48 | מאת: רונן

שלום דר' יפת, אשתי בשבוע 40+3 , (אני כתבתי לך כבר בעבר) יש לה אפילפסיה 4 חודשי הריון ראשונים היו מלווים בהתקפים של איבוד הכרה ל דקה (grand mal.) עד שבוע 14 לקחה רק תרופה אחת בשם למיקטל מינון 850 מ"ג/יום מחולק ל 6 מנות, בגלל ריבוי התקפים נוסף כדור בשם פריזיום החל משבוע 14, 15 מ"ג יום מחולק ל 3 מנות. ביצענו את כול הסקירות ואקו לב עובר חוץ מדיקור מי שפיר, בשבוע 33 ראו שריבוי מי שפיר התחיל לעלות AFI=250mm, שבשבוע 31 זה היה 180mm, ביצענו שוב העמסת סוכר הפעם של 100ג, ויצא תקין. ביצענו בשבוע 36+3 סקירת מערכות מכוונת לשלול מומים ולא ראו בעיה, נאמר לנו שהתוצאה בגבול העליון של הנורמה ו של 60% מהמיקרים אין סיבה לריבוי מי שפיר, אשתי הגיע לשבוע 40 ללא סימני לידה ובצענו שוב אולטראסואנד ונפח המים עלה ל AFI=350mm אנחנו נמצאים במחלקת הריון בסיכון גבוה בתל השומר, אשתי נבדקה באולטראסואנד במחלקת ניטור וראו תנועות בליעה של העובר, בדיקות מוניטור תקינות וגודל העובר 3.8 ק"ג, אשתי מרגישה את תנועות העובר, . קבעו לנו היום בתל השומר 3/10/07 זירוז לידה, נאמר לנו שאין טעם להמשיך את ההריון (לאשתי אפילו לא התחילו צירים) נאמר לנו אתמול ממנהל מחלקת ניטור שיש לקחת בחשבון להיות מוכנים נפשית שיש לעובר בעיה שלא ניתן לגלותה באולטראסואנד. אנחנו מאוד חוששים, 1)האם יש חשש אמיתי לבעיה עקב הריבוי שנמצא במצב עליה? למרות שכול הסקירות תקינות? 2)אילו בעיות יכולות להיות לתינוק? אני ממש לא ישן כבר כמה ימים מפחד,מצב של חוסר אונים . אני מודה לך מאוד

03/10/2007 | 17:51 | מאת: דר' יובל יפת

1) האם בצעתם יעץ גנטי במהלך האשפוז?

03/10/2007 | 18:07 | מאת: רונן

לא היינו ביעוץ גנטי, אבא שלי מעירק ואמא ממרוקו, אשתי-אבא שלה מפולין ואמא מעירק. עשיתי רק בדיקת טיי זקס ואני בסדר, פחדנו לבצע דיקור מי שפיר כי ההריון הזה חשוב לנו ולא רצינו לסכן את העובר, לפי תשובתך אני מבין שאנחנו בבעיה, נכון? אנחנו מקווים לטוב, עוד 3 שעות אנחנו הולכים לתל השומר לביצוע זירוז, תודה, ואשמח לשמוע תגובה.

20/06/2019 | 14:44 | מאת: חני

אני בשבוע 40 עשו לי בדיקה וראו שיש כמות מים של 270 האם יש סיבה ללחץ ומה יכולה להיות הסיבה לכך? כל ההריון היה תקין לחלוטין

מנהלי פורום הריון ולידה