שקיפות עורפית PAPP-A נמוך

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

17/01/2019 | 11:31 | מאת: kai

שלום רב, אני בת 35, כרגע בשבוע 16 הריון ראשון אחרי IVF. בבדיקת שקיפות עורפית הנוזל היה 1.5 בבדיקת הדם : 0.14 MoM PAPP-A ( 599.8 mU/L) 0.66 MoM HCGb ( 25.1 ng/mL) תסמונת דאון- לפי גיל בשילוב עם תוצאות הבדיקות: 1:810 טריזומיה 18- לפי גיל בשילוב עם תוצאות הבדיקות: 1:2400 נאמר לי כי התוצאה של PAPP-A נמוכה. אציין שעשיתי סקירה בתחילת השבוע והכל תקין. אשמח לקבל חוו"ד מומחה בעניין הערך הנמוך בשקיפות.

18/01/2019 | 22:05 | מאת: kai

21/01/2019 | 21:13 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

את בעצם שואלת על המשמעות של PAPP-A נמוך...יש מספר לא מבוטל של מחקרים שבדקו את הנושא, חלקם בלבד מצאו קשר לתוצאות הריון פחות טובות שקשורות בהשרשה לא תקינה של השיליה שבהמשך יכולה להוביל לאי ספיקה שלייתית שמתבטאת בהפרעה בגדילת עובר, התפתחות של לחץ דם בהריון, הפלות וכיוב'...אני מדגיש לפנייך שמדובר בקשר חלש שזה אומר שיש מחקרים שמראים שכן ויש שמראים שלא וגם...אם כן הסיכון לא לגמרי ברור טם בכלל ולכן מבחינה מעשית מציע לך קודם כל לקחת דברים בפרופורציה ואם את רוצה מאוד לקבל המלצות מסודרות להמשך את יכולה לפנות לייעוץ גנטי, בגדול זה יסתכם בהמלצה לבצע מעקב גדילה לעובר ומעקב לחצי דם בשליש השלישי. בהצלחה ובלי היסטריה!

27/01/2019 | 12:02 | מאת: kai

הייתי בייעוץ גנטי ואכן המליצו על מעקב גדילה ולחץ דם. כמו כן הומלץ ביצוע דיקור מי שפיר, בדיקה שאיני מעוניינת לבצע. אז שוב תודה ואני רגועה יותר.

17/12/2019 | 10:32 | מאת: עדי

היי- תוכלי לדבר איתי? יש לי גם papp a נמוך כעת בשבוע 30

מנהלי פורום הריון ולידה