נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

30/07/2005 | 09:51 | מאת: אהרון

אובחנה אצלי ע"י רופא שיניים תופעה של נסיגת חניכיים - לטענתו אין מה לעשות למעט שימור -היינו שימוש בחוט דנטאלי , צחצוח , וניקוי אבן בתדירות גבוה (כל 3 חודשים) ברצוני לציין כי בד"כ הנני סומך על הרופא אולם מוזר לי (וכאן אני מסתייג מהרופא ) שבעידן מתקדם אין טיפול יותר תחליטי שיתן תוצאה - האם עליי להשלים עם העובדה שאין טיפול זולת שימור? נא ייעוצך ואם יש דרך נוספת לטיפול נא הנחה . תודה אהרון

אהרון שלום, הגורמים לנסיגת חניכיים הנם בעיקר דלקת חניכיים או טראומה,טראומה יכולה להגרם עי צחצוח אגרסיבי במברשת ידנית או יותר מכך כתוצאה משמוש לא נכון במברשת חשמלית, דלקת חניכיים נגרמת משילוב של פוטנציאל גנטי,חיידקים מסוגים מסויימים ותנאים המאפשרים לחיידקים לחולל הרס,אלו כוללים מרווחים בין שיניים,סתימות לקויות,כתרים לקויים,אבנית ,חורים בשיניים ועוד, הטיפול הינו קודם כל סלוק הגורמים המסייעים להתפתחות הדלקת ולאחר מכן טיפול מניעה ושקום נזקים, ניתן לבצע היום השתלות חניכיים,השתלות עצם ,הכנסת זרזים לצמיחת עצם,הזרקת אנטיביוטיקה לכיסי חניכיים,ניתוחים לביטול כיסי חניכיים,הכנסת שבב המשחרר לאט חומר אנטיספטי ועוד

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה