ייעוץ לפני טיפול שיניים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

16/05/2018 | 02:29 | מאת: מרגלית

עלי לטפל בשינים הקדמיות מספרים 11 ו-21. בשן 21 קיים שתל מאוד ישן. כמו כן יש לבצע בהם בנייה מחודשת של העצם והשתלת חניכיים. שן מספר 11 מתנדנדת . קיבלתי מספר הצעות מרופאים שונים לטיפול. הדבר המשותף לכולם היה שיש להוציא את השתל ולעקור את שן מספר 11 ולבצע בניית מחודשת של העצם. ומכאן כל רופא מציע פתרון שונה. קיבלתי מספר אופציות לטיפול: 1. לבצע גשר של שש שיניים 11 12 13 21 22 23 יש לבצע טיפולי שורש ולאחר מכן לבנות גשר. 2. לבצע גשר על ארבע שיניים מבלי לעבור טיפולי שורש. 3. לבצע גשר על ארבע שיניים ולעבור טיפולי שורש. 4.לבצע גשר על ארבע שיניים ע"י עקירה של שיניים 12 ו-22 להתקין שתלים. 5. לטפל רק בשיניים 11 ו-21 כאשר יש להתקין שתל בשן 11 שתתמוך גם בכתר של שן 21. אל כולם ניגשתי עם צילום פנורמי מקבילית וכן CT. נכון לרגע זה קשה לי להגיע להחלטה. אודה לך אם תוכל לייעץ לי בנדון. תודה מראש מרגלית

מרגלית שלום, כל יעוץ שאתן לך ללא בדיקה וללא התבוננות בצילומים יהיה לא אחראי ולא רציני, בכל מקרה ,ברפואת השיניים המתקדמת משתדליםן להמנע מכיצוע טיפולי שרש אם אין הכרח (אינני יודע מה המצב במקרה הפרטי שלך ) וגם הפתרון של שתל אחד האוחז שני כתרים קדמיים רחוק מלהיות אידאלי, לתשובות מדוייקות יותר -אזדקק לצילומים ובדיקת הפה

20/05/2018 | 11:02 | מאת: מרגלית

תודה ד"ר אמיד. האם ניתן לשלוח לך את הצילומים וה- CT במייל. אודה לתשובתך.

מרגלית שלום, ברמה העקרונית ודאי שאפשר לשלוח אך על מנת לתת לך תשובה מוסמכת ורצינית יש צורך גם בבדיקה פיזית של השיניים (דרגת מוביליות של שיניים , עומק כיסים, רמת הדלקת וכו) מעבר להתבוננות בצילומים

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה