תוספי תזונה בטוחים לכימותרפיה

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

06/12/2013 | 18:21 | מאת: שי

אשתי בת 55, חלתה בסרטן שד פולשני דרגה 3 ועברה ניתוח למפקטומי. אחרי בדיקת אונקוטייפ הוחלט על כימוטרפיה ב-AC ובהמשך ב- טקסול. הטיפול הראשון בשבוע הבא ואנחנו רוצים לקבל המלצה ברורה לגבי סוגי התוספים שאינם מפחיתים בודאות מיעילות הטיפול. יש לציין שלאשתי נמצאה אי ספיקה קלה בלב. כמו כן תוצאת ה- WBC שלה סביב 3 , ישנו מחסור בברזל, סידן וויטמין D. תודה שי

1. מרבית תוספי המזון כולל האנטיאוקסידנטים אינם פוגעים ביעילות הטיפול הכימותרפיה אלא, במרבית המקרים משפרים אותה. 2. תוסף בשם קו-קיו-10 במינון גבוה של 100 מ"ג פעמיים ביום ימנע נזק ללב מהתרופה A=אדריאמיצין 3. חומצה אלפה-ליפואית במינון של 600 מ"ג פעמיים ביום ימנע נזק לעצבים פריפריים הנגרם על ידי ה T=טקסול. נזק זה גורם לנימול בכפות הידיים והרגליים ובהמשך לכאבים עזים. 4. שימוש בויטמינים E ן D, ובצמחי מרפא כמו צפרני חתול, ארטימיסיה וקורקומין יכולים לשפר את מצבה הכללי ולשפר את הסיכויים של מניעת ההישנות של המחלה. ד"ר יוסף ברנר +

16/12/2013 | 13:05 | מאת: שי

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן