חומצה אלפא-ליפואית

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

16/12/2014 | 13:59 | מאת: ליהי

שלום רב! אני בת 38, כתשעה חודשים לאחר סיום כימותרפיה בגלל לימפומה, כרגע ברמיסיה. כתוצאה מהטיפולים לקיתי בנוירופתיה פריפרית וגיליתי שחומצה אלפא-ליפואית מאד עוזרת לי בנושא. באישור הרופאה המטפלת אני לוקחת כדור אחד של 200 מ"ג כל יומיים בערך, ואם הכאבים מחמירים, אז כל יום. חוץ מזה, באופן קבוע אני לוקחת רק ויטמין די, כ-1500 יחב"ל כל יום. לאחרונה הרופאה שמה לב שרמת ה-ferritin אצלי קצת נמוכה, בין 9 ל-15 (היא כבר הספיקה לעלות לאחר הטיפולים וירדה מאד אחרי זה), אני שמתי לב שהציפורניים שלי, אחרי כמה חודשים בהם היו חזקות מאד (אף פעם לא היו לי כאלה), חזרו להיות שבריריות יותר, מתפצלות ועם "פסים" לאורכן - דבר המצביע, עד כמה שידוע לי, על חוסר ברזל בגוף (תופעה זו הופיעה אצלי גם בזמן כימותרפיה). יש לציין שאני מאד רגישה לתרופות ולתוספי מזון - לטוב ולרע, לאחרונה חוויתי החמרה של נוירופתיה מלקיחת מנות מזעריות של ויטמין B6 לטיפול בבעיה אחרת, ולכן אני מנסה להיות מאד זהירה עם כל אלה. השאלות שלי הן: 1. האם חומצה אלפא-ליפואית עשויה לגרום לירידה ברמת ה-ferritin? 2. אם כן, האם ישנם טיפולים טבעיים אחרים בנוירופתיה (דיקור סיני לא עזר לי)? 3. האם חומצה אלפא-ליפואית עלולה לגרום לתופעות לוואי אחרות, אפילו נדירות, ובהינתן רגישותי ומשך נטילתה? 4. האם ישנן צורות שונות של החומצה הזאת שחלקן בטוחות יותר? עוד אציין, שנטילת תוספי ברזל לא באה בחשבון בגלל בעיות עיכול. אודה לכם מאד על התייחסות לשאלות שלי.

שלום ליהי, חומצה אלפא ליפואית היא אחד התוספים המומלצים והיעילים לטיפול בנוירופתיה. ניתן לקחת מינונים גבוהים יותר של 600 מ"ג, כך ש- 200 מ"ג הם מינון מינימלי. חומצה אלפא ליפואית אינה אמורה לפגוע ברמות הפריטין. ייתכנו סיבות רבות אחרות העלולות לפגוע בפריטין כמו תזונה לקויה וחסרה, בעיות עיכול, בעיות ספיגה. כמו כן יש לראות את כל ספירת הדם - רמות המוגלובין, טרנספרין וכ'ו. ישנם תוספי ברזל טבעיים שאינם גורמים לתופעות לוואי במערכת העיכול כמו כאבי בטן ועציריות יש ברזל טבעי בנוזל שאינו אמור לגרום לתופעות לוואי ובעלת ספיגה יעילה יותר כמו למשל, "פלורדיקס" או "ספאטון". טיפול יעיל ביותר לנוירופתיה הוא טיפול רפלקסולוגי, מנסיוני במחלקה האונקולוגית והמשלימה בבי"ח איכילוב הטיפול יעיל ומקל מאוד!! לא ידוע על תופעות לוואי מיוחדות של האלפא ליפואית, אבל אם את מאוד רגישה יש לערוך בירור. אלפא ליפואית מגיעה כתוסף תזונה ונחשבת לתוסף בטוח בשימוש. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה