דיספלזיה מולדת של מפרק הירך: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

בדיקת אולטרסאונד פרקי ירכיים לתינוקות - חשיבות הבדיקה אצל רופא מומחה

אחד מכל 200 תינוקות יסבול מפריקה מולדת של מפרקי הירכיים - בעיה המתרחשת לעתים בסמוך ללידה וחשוב לאבחנה על מנת למנוע סיבוכים. מדוע הבדיקה הידנית לא מגלה הכל ועל חשיבות אולטרסאונד מקצועי לאבחון הבעיה על ידי רדיולוג, בכתבה הבאה לעתים מופיעה אצל תינוקות פריקה של פרק הירך בסמוך ללידה. אם חלילה הבעיה לא מאובחנת בזמן, התוצאה בעתיד עלולה להיות צליעה ואף נכות. "במקרים רבים הבעיה אינה מאותרת בבדיקה ידנית בבית החולים ולכן דרושה בדיקת אולטרסאונד לכל התינוקות וההמלצה היא לעשות על ידי רופא רדיולוג מומחה, אשר עבר השתלמות אצל פרופ' גראף", אומר ד"ר בעז גלבוע. לדבריו, תינוק אחד מכל 200 תינוקות יסבול מפריקה מולדת של מפרקי הירכיים (CDH) - בעיה המתרחשת לעתים בסמוך ללידה, כאשר פרק הירך גולש החוצה מהמפרק. כאשר CDH לא מאותר בהקדם, פרק הירך לא מקבל את צורתו הטבעית והדבר עלול לגרום לצליעה ולנכות. למרבה הצער, בדיקות ידניות או בדיקות שנעשות לא על ידי רופאים מומחים עלולות לפספס את הבעיה והדבר מתגלה כשהילד מתחיל ללכת והוא צולע, אך...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לדיספלזיה מולדת של מפרק הירך

אורך רגליים לא שווה - תמונת המחשה
אורך רגליים לא שווה מטרות השירות המונע בטיפות חלב כוללות קידום ושמירת בריאותם הגופנית, השכלית, הרגשית והחבר...
מבחן ברלו - תמונת המחשה
מבחן ברלו לתופעה זו שני שמות מקובלים Congenital Dislocation of Hip - CDH, ושם חדש יחסית המחליף בה...
מבחן אורטולני - תמונת המחשה
מבחן אורטולני לתופעה זו שני שמות מקובלים Congenital Dislocation of Hip - CDH, ושם חדש יחסית המחליף בה...
מצג עכוז - תמונת המחשה
מצג עכוז בעקבות הדיווח של בית חולים "וולפסון" על תינוקת שנולדה בלידת בית ונקלעה למצוקה נשימתית,...
אולטרסאונד פרקי ירכיים - תמונת המחשה
אולטרסאונד פרקי ירכיים בדיקת אוטלרסאונד לאבחון מוקדם של פריקת ירך בתינוקות מאפשרת אבחון מדויק והתאמת טיפול בזמ...
דיספלזיה של מפרק הירך - תמונת המחשה
דיספלזיה של מפרק הירך הורים, שימו לב: פריקת ירך של התינוק (DDH) ניתנת לאבחון מוקדם באולטרסאונד ולטיפול פשוט,...
ללמוד עוד על דיספלזיה מולדת של מפרק הירך
פריקת ירך של תינוק: מדריך-תמונה

הורים, שימו לב: פריקת ירך של התינוק (DDH) ניתנת לאבחון...

מאת: ד"ר אלן...
04/02/2018
סטיות סיבוביות בגפיים תחתונות-תמונה

השם המתאים יותר לפרק הזה הוא עיווג סיבובי (Rotational...

מאת: ירון וייזל
22/10/2013
צליעה בקרב ילדים: אבחון וטיפול-תמונה

צליעה של פעוטות, ילדים או בני נוער עלולה להיגרם מסיבות רבות...

מאת: ד"ר עמוס...
14/05/2016
נקעים ופריקות של מפרק הירך DDH בילוד-תמונה

למה שולחים לאולטראסאונד של האגן כל תינוק באופן גורף? ומה...

מאת: Developmental...
09/01/2000

דיספלזיה מולדת של מפרק הירך: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב. אפשר לקבל הסבר לגבי התוצאות של הבדיקה? בדיקה בוצעה לפי שיטת פרופ' גריף . מודולוציה של אצטבולום טובה . שפה גרמית עליונה זוויתית, משולש סחוסי רחב . לפי דירוג סונוגרפי, התפתחות פירקי ירכיים מתאימה ל 1 - TYPE תודה מראש, יוליה

זה אומר שהבדיקה תקינה

תינוקת שלי בת 6 חודשים נולדה עם שיעור יתר בעצם הזנב , אבל עכשיו נעלם השיער אבל יש כמו חור באיזור , ולפי מה שקראתי שזה עיוות בעמוד שדרה או בחוליות שלא נותנים לחוט השדרה לעבור זה משהו מסוכן ? אפשר לטפל בו ( לא בצענו אולטראסונד) וחשוב לציין שהיא גם כן נולדה עם Clubfoot ברגל שמאל ו DDH אפשר לבצע את האולטראסונד בגיל הזה ?

בדרך כלל ניתן לבצע עד גיל 4 חודשים. יש להיבדק כדי להחליט האם יש צורך בבירור נוסף. האם היא מטופלת בכף הרגל ובמפרק הירך?

כן היא כבר התחילה את הטיפול בכף הרגל ומפרקי ירכיים

היי, תשובת האולטסאונד אומרת :בדיקה בוצעה לפי שיטת פרופ' גריף . מודולוציה של אצטבולום טובה . שפה גרמית עליונה זוויתית, משולש סחוסי רחב . לפי דירוג סונוגרפי, התפתחות פירקי ירכיים מתאימה ל 1 - TYPE ימין משמאל IIC הומלץ על PAVLIK, אנו התחלנו כבר כשלוש שבועות טיפול. רציתי לשאול מדוע יש רופאים הממליצים על רצועות ומדוע יש רופאים הממליצים על כרית? מה ההבדל בינהם? מה כדאי? למראית עין הכרית נראית יותר ידידותית. הרופא אמר לנו להשתמש ברצועות. תוכל להסביר גם על הדרגות של DDH?

טיפול ברצועות עדיף ומקובל בכל העולם, כרית פחות יעילה ואינה מומלצת לפי הספרות. דרגות: 1 תקין 2 לא תקין קל, 3 פריקה, 4 פריקה קשה יותר. קיימים גם תתי דרגות. בהצלחה

גיל הילדה בזמן ביצוע : 3 חודשים בוצעה בדיקת אולטראסאונד פרקי ירכיים ראשונה אצל אורטופד , בסיכום רשם שיש DDH מצד שמאל type 3. אחרי שבוע בוצעה בדיקת אולטראסאונד פרקי ירכיים אצל מומחה רדיולוגיה , הממצאים : צד שמאל : זווית אלפא 66 צד ימין: זווית אלפא 62 לפי מה שכתוב בסיכום שהממצאים תקינים . אחרי שבועיים בוצעה בדיקה אצל פרופיסור אורתופדיה , הממצאים : צד שמאל : זווית אלפא 58 צד ימין: זווית אלפא 62 ושיש צורך בטיפול ברצועות. לא יודעת על מי להסתמך ? ומה זה אומר זווית אלפא 58? איזה type ? כמה זמן צריך טיפול ברצועות ?

מדובר בממצא גבולי, מעל 60 נחשב תקין, יכולה להיות סטיה קלה בין רופא לרופא וזה נחשב סביר, יש פה חשיבות גדולה לבדיקה הגופנית וגיל הילדה כרגע. יתכן ויש צורך ברצועות (6-12 שבועות) או אולי רק מעקב.

גיל הילדה כיום הינו 4 חודשים. חשוב לציין שהילדה הייתה עם הרצועות שבוע ימים בין הבדיקה הראשונה לשנייה. כיצד ניתן לקבוע האם יש צורך ברצועות או שלהסתפק במעקב? והאם במדדים אלו ישנו סיכוי גבוה שהתפתחות המפרקים תהיה תקינה גם ללא טיפול?

יש סיכוי טוב אך איני יכול לענות מבלי לבדוק את הילדה והתמונות