שיעור יתר בעצם הזנב

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/10/2019 | 21:42 | מאת: מהא מהא

תינוקת שלי בת 6 חודשים נולדה עם שיעור יתר בעצם הזנב , אבל עכשיו נעלם השיער אבל יש כמו חור באיזור , ולפי מה שקראתי שזה עיוות בעמוד שדרה או בחוליות שלא נותנים לחוט השדרה לעבור זה משהו מסוכן ? אפשר לטפל בו ( לא בצענו אולטראסונד) וחשוב לציין שהיא גם כן נולדה עם Clubfoot ברגל שמאל ו DDH אפשר לבצע את האולטראסונד בגיל הזה ?

בדרך כלל ניתן לבצע עד גיל 4 חודשים. יש להיבדק כדי להחליט האם יש צורך בבירור נוסף. האם היא מטופלת בכף הרגל ובמפרק הירך?

03/11/2019 | 11:57 | מאת: מהא מהא

כן היא כבר התחילה את הטיפול בכף הרגל ומפרקי ירכיים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים