סרטן הוושט: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ריפלוקס: אל תשמרו בבטן

החזר קיבתי וישטי עשוי להופיע בכל גיל. בהיעדר טיפול מתאים, הוא עלול להוביל להקאות מתמשכות, צרבות, קשיי נשימה ועוד. האיבחון פשוט באמצעות גלולה חדשנית ריפלוקס הוא תנועה של נוזל ממקום אחד למשנהו. הריפלוקס הגסטרואסופגיאלי (החזר קיבתי ושטי) הוא תנועה של נוזל מקיבה לוושט. תוכן הקיבה עולה לוושט, ולעיתים יוצא לתוך הפה וגורם לפליטות או להקאות. כאשר תנועת הנוזל מהקיבה לוושט גורמת לנזק ברירית הוושט ומלווה בסימפטומים כמו צרבת, כאבי בטן או לחצים בחזה, הרי שמדובר במחלה הדורשת ברור וטיפול.הסיבה השכיחה ביותר לריפלוקס הינה אי תפקוד השסתום (השריר) שבין הוושט לקיבה, דהיינו רפיון מתמשך של השריר שבחלק התחתון של הוושט. במצב תקין, על השסתום הזה להיסגר לאחר מעבר המזון מהוושט לקיבה. במצב של ריפלוקס, השסתום נותר רפוי גם לאחר מעבר המזון מהוושט לקיבה, וגורם לעליית תוכן הקיבה לאורך הוושט. סיבות נוספות לריפלוקס: עליית הלחץ התוך בטני (למשל, בעקבות שיעול או...
ללמוד עוד על סרטן הוושט
סרטן ריאות: מיתוסים ומציאות-תמונה

סרטן ריאות הוא הסרטן הקטלני ביותר: גורם המוות מספר אחד...

מאת: ד"ר עבד...
23/10/2013
עושים סוף לצרבת-תמונה

צרבת היא תופעה נפוצה ומטרידה של מחלת ההחזר הקיבתי-ושטי, מה...

מאת: ד"ר רם...
11/12/2011
ריפלוקס: אל תשמרו בבטן-תמונה

החזר קיבתי וישטי עשוי להופיע בכל גיל. בהיעדר טיפול מתאים,...

מאת: ד"ר עקיבא...
28/07/2013
סרטן הוושט: מניעה, אבחון וטיפול-תמונה

מעשנים, שותים אלכוהול או סובלים מריפלוקס? אתם בסיכון מוגבר...

מאת: סרג'יקר בע"מ
04/01/2017
אולי יענין אותך לדעת...
וושט על שם בארט  - תמונה
וושט על שם בארט
ושט על שם בארט (Barrett's esophagus) הוא מצב...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לסרטן הוושט?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

סרטן הוושט: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב ד"ר קרטר. לפני ימים אחדים שאלתי כאן בפורום לגבי צרבות הולכות ונשנות ואבחונן דרך בדיקת גסטרוסקופיה אותה אני, עדיין, מאוד לא רוצה לבצע. רציתי לשאול עוד שאלה אחת ברשותך. האם מקובל / האם אפשרי, לבצע טיפול הפוך = כלומר, לא לבצע את בדיקת הגסטרוסקופיה, אך להתחיל במקביל טיפול אנטיביוטי או/לאחר מכן טיפול תרופתי אחר, ומי מהם שיהיה יעיל - כך נדע מה היא והאם יש בעיה? זה רעיון קצת "לא נורמלי" אבל רציתי לשאול האם יש היתכנות לדבר כזה מבחינה רפואית (ידוע לי שלדוגמה, להבדיל, בהפרעות קשב מקובל הרבה פעמים לתת טיפול תרופתי מסוגים שונים ודרך זה להגיע לאבחון וטיפול) אשמח לדעתך, ותודה על העזרה שלך כאן בפורום. דוד

שלום השאלה העיקרית היא מה בדיוק התסמינים במידה ומדובר בתסמינים קלאסיים של צרבת והחזר, ללא סמני אזהרה ( כקושי בבליעה\ כאב בבליה ועוד) ,וכאשר משך התסמינים קטן מ5 שנים בגברים מתחת גיל 50 וכשאין ספור משפחתי שלבארט או סרטן ושט, ניתן לנסות טיפול אמפירי בתוסמי תעלות מימן ל3 חודשים.

אימי בת 69 עם אדנוקרצינומה 9 סמ בוושט ללא גרורות ב''ה. מקבלת טיפול אג'וונט בטקסול קרבופלטין -6 טיפולים והקרנות- 23 טיפולים. הגיבה פעמיים לא טוב לטקסול והוחלט להפסיקו מבלי לשנות את יתר הטיפולים עד הניתוח. מה לדעתך ניתן לתת במקום טקסול אם בכלל. אימי ללא מחלות רקע. תודה

עם תום ההקרנות, מציע לפנות לרפואה משלימה לייעוץ לגבי תזונה ותוספי מזון כחלק מהטיפול המונע ד"ר יוסף ברנר

שלום רב ב25/09 עברתי בדיקת מערכת העיכול,הבדיקה לא תקינה,2 כיבים בוושט,גסטריטיס בקיבה והכי מדאיג מחלת בארט בחיבור של הוושט לקיבה,אני צריך לחכות עד 01/11 לתשובת הביופסיות,אני משתגע מהמתח והדאגה(למה לחכות לתשובה 5 שבועות)האם זה מצביע על סרטן הוושט?תרגיע אותי בבקשה,

שלום רב, כיבים בושט, דלקת בושט ולבסוף ממצאים של בארט הינם תוצאה ברוב המוחלט של חשיפה לחומצות קיבה במנגנון רפלוקס כרוני. אין מה להבהל או לחשוש בכל מקרה. יש להמתין לתוצאות הביופסיות על מנת להבין האם אכן יש בארט (שינוי ראשוני) או שינויים היסטולוגיים מתקדמים יותר. בכל מקרה, המשך טיפול בPPI (נקסיום וכד') ומעקב אנדוסקופי של מע' העיכול העליונה. בארט אינו= לסרטן אלא לממצא בעל פוטנציאל עתידי להתפתח לממאירות במידה ואינו מטופל על ידי נוגדי חומצה ומעקב. כמו כן כפי שמפורט בתשובה הקודמת, ממליץ על שינוי דיאטה להפחתת מזונות רפלקוסוגניים. בהצלחה.

שלום לד"ר דן פלדמן אני מודה לך על התשובה המפורטת נרגעתי לפחות עד הביופסיה.הלוואי והרופא שבדק אותי היה מסביר כמוך ולא אומר כלום מלבד לא תקין ונחכה לביופסיה,ושוב תודה אלי

שלום, בן 52. לוקח 5 שנים קונטרולוק 40 עקב צרבת כרונית. לפני 4 חודשים בוצע ביקורת גסטרסקופיה. ושט תקין + פוליפ דלקתי (?) בתריסריון. ירדתי לקונטרולוק 20. לפני שבוע בדיקה נוספת חשד לושט בארט לשונית 1 ס"מ. 1. האם יתכן שנוצר תוך 4 חודשים בגלל ירידה בקונטרולוק? 2. בנוסף יש עצירות כבר 5 חודשים - האם זה קשור? 3. האם לחזור לקונטרולוק 40? 4. תוך כמה זמן יכול להתפתח סרטן ושט? תודה רבה.

חשד לבארט יש לאמת בהיסטולוגיה. 1. לא 2. לא 3. לא 4. באם אכן בארט, פחות מ-1% בשנה

פורומים בנושא סרטן הוושט
פורום סרטן ריאה
מנהלי הפורום ישיבו על שאלות הגולשים בנושאים הנוגעים לסרטן הריאה, וביניהם...
פורום גידולי ראש-צוואר
ד"ר אבי חפץ ישיב לשאלות הגולשים בתחום הגידולים בראש ובצוואר: גידולים בפה...
פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)
ד"ר ניר נתנזון יענה על שאלות הגולשים בנושאים הנוגעים לגורמי הסיכון, גילו...