תוצאות גסטרוסקופיה לא תקינה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/10/2017 | 21:14 | מאת: אלי

שלום רב ב25/09 עברתי בדיקת מערכת העיכול,הבדיקה לא תקינה,2 כיבים בוושט,גסטריטיס בקיבה והכי מדאיג מחלת בארט בחיבור של הוושט לקיבה,אני צריך לחכות עד 01/11 לתשובת הביופסיות,אני משתגע מהמתח והדאגה(למה לחכות לתשובה 5 שבועות)האם זה מצביע על סרטן הוושט?תרגיע אותי בבקשה,

14/10/2017 | 23:00 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום רב, כיבים בושט, דלקת בושט ולבסוף ממצאים של בארט הינם תוצאה ברוב המוחלט של חשיפה לחומצות קיבה במנגנון רפלוקס כרוני. אין מה להבהל או לחשוש בכל מקרה. יש להמתין לתוצאות הביופסיות על מנת להבין האם אכן יש בארט (שינוי ראשוני) או שינויים היסטולוגיים מתקדמים יותר. בכל מקרה, המשך טיפול בPPI (נקסיום וכד') ומעקב אנדוסקופי של מע' העיכול העליונה. בארט אינו= לסרטן אלא לממצא בעל פוטנציאל עתידי להתפתח לממאירות במידה ואינו מטופל על ידי נוגדי חומצה ומעקב. כמו כן כפי שמפורט בתשובה הקודמת, ממליץ על שינוי דיאטה להפחתת מזונות רפלקוסוגניים. בהצלחה.

15/10/2017 | 11:42 | מאת: אלי

שלום לד"ר דן פלדמן אני מודה לך על התשובה המפורטת נרגעתי לפחות עד הביופסיה.הלוואי והרופא שבדק אותי היה מסביר כמוך ולא אומר כלום מלבד לא תקין ונחכה לביופסיה,ושוב תודה אלי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה