נפיחות בבלוטת הרוק בעת אכילה בלבד

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

10/02/2019 | 15:24 | מאת: משה

לפני 5 שנים התנפחה לי הלחי בצד שמאל מאוד. והייתה גם אדומה. רצתי לרופא, נתן לי אוגמנטין. אמר לי שזו דלקת בבלוטת הרוק. ואכן, כעבור כמה ימים זה נעלם. ומאז אחרי 5 שנים פתאום האירוע חזר. עליי לציין שזה קרה אחרי תקופה שאכלתי יום יום גלידה קרה בכמויות. בכל מקרה, לקחתי שוב את האוגמנטין אבל הפעם זה עזר מעט והאירוע נותר. עשו לי אולטראסאונד - לא גילו שום ממצא (לא אבן ולא חסימה). לקחתי רתופות נתורפתיות לחיזוק מערכת חיסונית והניפחות טיפה ירדה. אבל עד היום בתכלס אני סובל גם בנפיחות בעת האכילה שיורדת מהר מייד לאחר תום האכילה וגם מכאבים שמקרינים לאוזן. בנוסף בבדיקות דם שעשיתי בשנים האחרונות העמילאז שלי גבוה והוא הולך ונעשה גבוה יותר כל שנה (מגיע לערכים של 200-500). מה עליי לעשות כדי לפתור את הבעיה? ולמי עליי לפנות. עליי לצין שרופא א.א.ג. שלל אפשרות של זיהום באוזן התיכונה ובדיקות בלוטת התריס TSH נורמליות ורגילות כך שספק אם זה בלוטת התריס. אשמח לדעתך?

משה שלום! ברור למדי כי אתה סובל מדלקת חוזרת/כרונית בבלוטת הפרוטיס. ברוב המקרים ניתן להביא להקלה או ריפוי באמצעות טיפול אנדוסקופי בבלוטה. עליך לפנות להמשך בירור וטיפול מומחה למחלות בלוטות הרוק.

מנהל פורום בלוטות הרוק