צליאק - בדיקת אנדוסקופיה

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

27/01/2020 | 09:17 | מאת: שרון

שלום רב, בגיל 10 אבחנו לבן שלי צליאק עפ"י בדיקות דם ובדיקת הביופסיה. כיום, בני בן 19 ובדיקות הדם אינן טובות כבר כמה חודשים למרות שלטענתו ששומר לא לאכול מזון עם גלוטן. הבדיקה ant TTG 62 כשהטווח הוא עד 14 . בעקבות כך רופא גסטרו המליץ לו לעשות בדיקת אנדוסקופיה לבדיקת מצב המעי. האם חיוני הדבר? לא שמעתי על כך שצריך בדיקה פולשנית ..... אשמח לשמוע תגובה. תודה רבה

בד"כ ערכים מעל 100 הם יותר חד משמעיים וניתן לוותר על ביופסיה, במקרה זה הרופא החליט ויתכן בצדק במיוחד שהוא שומר על דיאטה "ללא תגובה" שיש מקום לראות מה בפועל קורה במעי.

מנהלי פורום צליאק וקרוהן