נכות לבעלי סטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

19/05/2011 | 20:45 | מאת: דודי

שלום לכולם אני שותף די פעיל בפורום נכנס כל יום ולשמחתי הפורום ממש מעולה עברתי ניתוח במעי כתוצאה מגידול לפני שנתיים ומאז אני עם סטומה הגשתי בקשה לנכות והבקש נידחתה קראתי כאן שבעלי סטומה מקבלים אוטמאטית נכות של 80 אחוז מה צריך לעשות לאחר שהייתי בוועדות של הביטוח לאומי ודחו אותי בתודה דודי

היי דודי, נכון, סטומה על פי ההגדרה של ביטוח לאומי, זוהי נכות של 80%, אבל.... יש הבדל בין אחוזי נכות לאחוזי אי כושר עבודה. אחוזי נכות לווא דווקא מקנים לך קצבה. לאדם מסוים יכולים גם להיות 100% נכות, אבל 0% אי כושר. אם ביטוח לאומי מחליט שאותו אדם מסוגל לעבוד ולהשתכר בעצמו, הוא לא יקבל קצבה. אדם שעובר ניתוח שתוצאתו סטומה (קבועה או זמנית לא משנה כרגע), הוא יקבל אוטומטית 80% נכות, אבל לווא דווקא יקבל אחוזי אי כושר. הוא יקבל קצבה כל עוד שלא חזר לעבודה, אבל אם הוא חוזר לעבודה מיד עם תום ההחלמה מהניתוח, הקצבה תופסק. יש אנשים על כסא גלגלים שעובדים ומשתכרים משכורות יפות. יש להם 100% נכות, אבל הם לא מקבלים קצבה, כי יש להם 0% אי כושר. נכון, יש היום את החוק המשופר לנכים - חוק לרון, שמאפשר לעבוד ועדיין לקבל קצבה (לא מלאה). אבל אלה שקבלו קצבה במשך תקופה ואח"כ מתחילים בהדרגה לחזור לעבודה, אז לא מורידים להם את הקצבה. אבל מי שחוזר לעבודה מיד עם תום ההחלמה מניתוח - מפסיקים לו את הקצבה מיידית. זה מורכב, אני יודעת, ואני גם לא לגמרי בקיאה בכל החוקים של ביטוח לאומי וכו', אבל כך פחות או יותר זה עובד. מקווה שהתשובה עזרה לך להבין את זה קצת יותר טוב.

19/05/2011 | 21:52 | מאת: דודי

אז מה נותנים ה 80 אחוז יש הקלות במשהו.?

יש לך זכויות והקלות, כמו הנחה בארנונה ועוד כל מני הקלות - לא ממש זוכרת כרגע. אתה יכול לפנות לארגון בעלי הסטומה בטל': 03-5721618 ולבקש פירוט מלא על כל הזכויות שמגיעות לך. אני חושבת שבאופן זה תקבל את המידע הכי מדויק ונכון.

הי דודי, אכן אני רואה שאתה מאוד פעיל בפורום וזה ממש משמח אותי כי בלי אנשים כמוך הפורום לא יחזיק ולא יגדל ויפרח. אז זו בהחלט ההזדמנות לאמר תודה שאתה כאן עמנו ומשתדל תמיד לענות ולעזור! לגבי נכות מביטוח לאומי, אז ככה: בביטוח לאומי צריך להבדיל בין שתי נכויות, הנכות הרפואית ודרגת אי הכושר. הנכות הרפואית היא נגזרת ישירה של מצבך הרפואית ונקבעת על פי תקנון קבוע שקובע מהם אחוזי הנכות המגיעים עבור מצב רפואי נתון. ואכן, סטומה מזכה ב- 80% נכות רפואית. דרגת אי הכושר קובעת עד כמה יכולתך לעבוד נפגעה כתוצאה ממצבך הרפואי (0% לא נפגעה כלל עד 100% נפגעה כליל). אין קשר ישיר בין אחוזי הנכות הרפואית לדרגת אי הכושר וזה נקבע לכל מקרה לגופו. יכול להיות אדם שיש לו 40% נכות רפואית ו- 100% דרגת אי כושר וגם יכול להיות אדם בעל 100% נכות רפואית ו- 0% דרגת אי כושר. גם בין בעלי הסטומה יכול להיות שוני רב, לכולם יהיו 80% נכות רפואית אבל דרגת אי הכושר יכולה להיות שונה לחלוטין. ישנם בעלי סטומה שהסטומה לא פוגעת בדבר בתפקודם בכל הקשור ליכולת להשתכר ולכן יש להם 0% דרגת אי כושר ולחלופין יכול להיות בעל סטומה הסובל מסיבוכים רבים בכל הנוגע לסטומה ולא יכול לעבוד בכלל. חשוב גם לדעת שדרגת אי הכושר להשתכר נקבעת גם בהתאם לעבודתך לפני. אם היית פקיד שעבד כל היום מול מחשב יש סיכוי רב שלא נפגעה הרבה יכולתך לעבוד, לעומת זאת, אם עבדת לפני יצרית הסטומה באופן קבוע כסבל, למשל, הרי שלאחר הניתוח אינך יכול לעבוד כלל יותר במקצוע שלך (נשיאת משאות כבדים באופן כבדים אסורה לבעלי סטומה) ולכן יש לך דרגת כי כושר מלאה (100%). במקרה כזה, נכנס הנושא של שיקום מקצועי אבל זה כבר מעבר לנושא הנידון. מה שצריך להבין הוא שבט"ל הוא גוף לא ממש ידידותי בלשון המעטה ולרב רק יחפשו איך לנפנף אותך. לרב, הם גם מניחים שאתה רוצה קצבה ולכן אם אתה מעוניין רק באחוזי נכות עבור הסטומה, ללא קצבה, עלייך לכתוב זאת במפורש על מנת שיהיה ברור ולא יוכלו לדחותך. שנית, באם כן נפגעה יכולתך לעבוד (כלומר חלה ירידה ב- 50% ויותר ביכולת השתכרותך) עלייך לגבות זאת בנתונים תומכים (תלושי משכורת, אישור על הפסקת עבודה או קיצוץ שעות, מסמכים רפואיים וכו'). היתרון בהשגת אחוזי הנכות ללא קצבה הם שניים: 1. קבלת הנחות מגופים שונים המעניקים הנחות לבעלי נכות. לרב מדובר בארנונה (הדרישות למתן הנחה וגובה ההנחה משתנה מעיריה לעיריה ולכן עלייך לבדוק זאת מול עיריית עיר מגוריך) אבל אם יש לך 90% נכות רפואית ומעלה (לשם כך עלייך להיות בעל בעיות רפואיות נוספות פרט לסטומה) אתה זכאי גם להנחה במס הכנסה ואפילו לפטור ממס עד סכומים מסויימים. 2. במידה וחס וחלילה בעתיד יהיה איזשהוא שינוי לרעה במצבך הרפואי ותזדקק גם לקצבה עצמה, הרבה יותר קל לפעול ולקבל את הקצבה כאשר אתה כבר מוכר ע,י בט"ל ולא כאשר צריך להתחיל את התהליך מהתחלה. בדרך כלל התהליך בפעם הראשונה כדי שתהיה מוכר בכלל ע,י בט"ל הוא ארוך ואילו בהמשך הכל כבר יותר קצר (בדרך כלל, כי לצערנו עם בט"ל אף פעם אי אפשר לדעת). במידה וביטוח לאומי לא נתן לך בכלל אחוזי נכות אזי עליך לערער על ההחלטה או לפנות לפניות הציבור שלהם. אם תכתוב לי בדיוק למי פנית, מתי ומה היו התשובות המדויקות (בכל אחת מהפעמים) אוכל להנחות אותך יותר טוב מה עליך לעשות. אתה מוזמן לכתוב לי למייל [email protected] ואנסה לעזור כמיטב יכולתי.

26/05/2011 | 10:24 | מאת: שי

היי, גם אני עם סטומה כבר 3 שנים וגם אני כמוך קיבלתי 80% אבל לאחר בדיקה, הוספתי לתיק את שאר המחלות "שזכיתי" בהם כגון קוליטיס וקרון ואז הגעתי ל-92% מה שנותן פתור ממס הכנסה. אז אם יש לך סעיפים נוספים תוסיף אותם ותבקש ועדת נוספת כדי לערער על הקודמת. חוץ מזה אין הרבה מה לעשות, לצערי....

09/06/2011 | 13:58 | מאת: איתמר

דודי כדאי לך לעבוד עם עורך דין. אני יכול להמליץ על אחד אם תרצה.

02/09/2016 | 12:16 | מאת: בלה אחות סטומה

חשוב להכין את כל החומר הרפואי שוב לרבות מכתב סיכום מפורט מאחות סטומה , בעלי סטומה עומדים בקריטריונים של קבלת אחוזי נכות בגלל הנסיבות חשוב לקבל מכתב מפורט מאחות סטומה על סוג סטומה תדירות החלפות וכיוצא בזה ואז להגיש את כל החומר באופן מסודר , קבלת אחוזי נכות היא חושבה מאד מאחר ויש לה השלכות גם על הנחות והקלות שמגיעות למי שמוכר עם אחוזי נכות בהצלחה בלה בלה אליגולשוילי אחות סטומה הרצליה מדיקל סנטר זימון תורים 099592555 [email protected]

מנהלי פורום סטומה - תמיכה