כאבים מתמשכים לאחר עקירה כירורגית שן בינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/09/2017 | 15:20 | מאת: עינת

ד"ר שלום, לפני כשמונה ימים עברתי עקירה כירורגית של שן בינה תחתונה שהייתה כלואה חלקית. בימים שלאחר העקירה היו לי כאבים חזקים שפחתו לאחר לקיחת משככי כאבים, אך למרות פרק הזמן שחלף מאז, עדיין תוקפי אותי כאבים באזור העקירה ובאוזן הסמוכה כל חצי שעה. הכאבים מחריפים בשעות הערב ובעיקר בלילה ולעיתים אף מעירים אותי מהשינה. האם זהו מצב תקין? מה ניתן לעשות? אני מעדיפה להימנע מלקיחת משככי כאבים מדי יום למשך תקופה ארוכה. בשבוע שלפני העקירה הייתה לי דלקת מוגלתית חריפה ליד שן הבינה שטופלה באוגמנטין ובשטיפת תרודנט. פעלתי לפי הוראת הרופא במתן מוקסיפן במהלך השבוע שלאחר העקירה ואני ממשיכה בשטיפות הפה ובשמירה על הגיינת הפה. תודה!

23/10/2017 | 05:51 | מאת: ד"ר הילה קליין

עקירת שן בינה עשוייה להיות טראומטית לפעמים. אי לקיחת משכחי כאבים באופן מסודר ועפ ההנחיות שנתנו לך מורידים את הסיכוי לשליטה טובה בכאב גם אחר כך. במידה והכאבים אינם פוסקים מומלץ לבצע צילום פנורמי כביקורת ולפנות לרופא שעקר את השן. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות