לאחר ניתוח התעלה הקרפלית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

10/02/2019 | 01:26 | מאת: אני

ד״ר שלום, לפני כשבוע עברתי ניתוח התעלה הקרפלית ביד ימין, בהרדמה מקומית. 5 ימים לאחר הניתוח פניתי למיון לאחר שהאצבעות ביד התנפחו, הכחילו והיו קרות למגע ביחס ליד שמאל. כמו כן, היו כאבים ונימול בכף היד ובאצבעות. בבדיקות מעבדה שביצעו במיון, היו סימנים לזיהום וערכי cpr גבוהים יחסית. ניתן לי מרשם לאנטיביוטיקה - ציפורל 250 מ״ג 4 כדורים ביום, למשך 6 ימים. עוד בטרם השגתי את הכדורים והתחלתי, הכאב החמיר וכן הנפיחות והכחלון. שלחתי למנתח לבקשו את תוצאות הבדיקות מבית החולים והוא אמר שיש סימנים המחשידים לזיהום וביקש שאגיע לביתו מיידי לבדיקה. בבדיקה, שלל זיהום של אזור התפרים ואמר שנראה בסדר על אף התוצאות, ואף ביקש דלא אקח את האנטיביוטיקה, ואמר כי אין צורך לבצע דוב בדיקות בעוד 3 ימים כפי שביקשו בבית החולים. מה שכן, אמר כי התחושה באצבעות ירדה וזה יכול להיות מפגיעה בעצב בשל החומרים הנוספים שהוזרקו לי תוך כדי הניתוח, לאחר שהתלוננתי כי מרגישה.. שאלה ראשונה - האם נכון להפסיק את האנטיביוטיקה, ולא לבצע שוב בעוד 3 ימים cpr? כל רופא אמר לי משהו אחר ואני מבולבלת.. דבר נוסף, באותו הערב התקלחתי ולצערי על אף ששמתי שקיות על היד הכל נרטב לחלוטין, הצלחתי לאלתר לסופ״ש תחבושת אך לא את הפד עצמו שהיה על התפרים, ועל כן ייבשתי אותו והחזרתי... מה שקורה עכשיו שיש מסביב לתפרים אזור רטוב ממש (כמו שנמצאים זמן רב בבריכה) וזה מותח את המקום וכואב מאוד. אני עם כאבים איומים שהחמירו מאוד היום ועיקצוצים בלי סוף - לא יודעת אם בגלל זיהום כמו שאמרו בבית חולים, או בגלל הפגיעה בעצב כמו שאמר המנתח או בכלל בגלל שהכל נרטב... סליחה מראש על הפנייה הארוכה, אך אני מבולבלת ומאוד מאוד כואב לי - אשמח להכוונה בבקשה. תודה מראש ושבוע טוב.

אני שלום, הסיפור שלך מורכב עם מספר אפשרויות לגבי הכאבים שלך. העובדה כי אינני בודק את היד בעצמי מקשה עלי מאוד על מנת להגיע לאבחנה. צריך לזכור שכף היד הינו איזור בעל צפיפות עצבית גבוהה ולכן רגיש מאוד לכאב ועצם הניתוח הינו סיבה טובה לכך. כמובן שאינני יכול לשלול זיהום או פגיעה עצבית ללא בדיקה. בנוסף, לגבי הרטבת הפצע, מקובלות מספר פרקטיקות בעניין - ישנם מנתחים שמעדיפים כי המטופל לא ירטיב כלל עד הסרת התפרים וישנם שמרשים להרטיב לאחר מספר ימים. לכן אינני חושב שעצם הרטיבות הינה משמעותית. כמובן שלאחר המקלחת יש לייבש היטב ולחבוש מחדש בחבישה נקיה. עצם הרטיבות עשויה ליצור מצרציה ("קילוף") של שכבת העור סביב פצע הניתוח, אך מדובר בתופעה שחולפת. אני ממליץ לגשת למומחה לכירורגיה של היד על מנת להיבדק שוב ולעשות "סדר" בין כל התסמינים שאת מציגה. בברכה, ד"ר יהודה

27/05/2020 | 20:21 | מאת: שנאן

שלום אני סובלת מתסמונת מרפק טניס ביד ימין ...האורטופיד הפנה אותי לבדיקת emg ,התוצאה הבדיקה הייצה שאין חסימה ביד ימין אבל ביד שמאל יש חסימה חלקית האורתופיד אז נתן לי זריקת איסטרואיד ביד ימין הרגשתי הקלה בכאבים ...לאחר כמה חודשים חזרו הכאבים הנוראיים בשתי ידיים ...עשיתי את בדיקת הemg פעם נובפת אחרי חצי שנה . המצב של יד שמאל החמיר ויש חסימה מלאה של התעלה וביד ימין חסימה חלקית....הגיעה הקורונה והיו לי הרבה כאבים נתן לי הרופא זריקת אסטרואידים בתעלה אבל הכאבים החמירו והגיעו עד לכתף ולצוואר כך שלא יכולה לפעמים לזוז והתנועות שלי מוגבלות ...לאחרונה ביקרתי אצל מומחה כף יד ו תן לי הפניה לניתוח ...באיזה בית חולים אתה ממליץ לי לעשות את הניתוח. והאם יש קשר בין חסימה בתעחה קרפלית לכאבים בכתף ובצוואר. תודה

שנאן שלום, את בטח מתבלבלת עם תסמונת התעלה הקרפלית (EMG אינה בדיקה למרפק טניס). מדובר בלחץ על עצב שיוצא מחוץ השדרה הצווארי ומגיע עד לאצבעות. בכניסה לכף היד הוא נכנס לתעלה ושם הוא עלול להילחץ. לאור זאת, התסמונת יכולה ליצור כאב הקורן לאורך מהלך העצב עד לכתף, אך יש להיבדק אצל מומחה ע"מ לשלול מקור אחר ללחץ כגון בעיה בדיסק צווארי. במידה ואכן מקור הלחץ הוא בתעלה, אין חשיבות היכן לבצע את הניתוח, כל עוד מבצע אותו מוחה לכירורגיה של היד. מדובר בפרוצדורה נפוצה עם ניסיון רב לכל מי שעוסק בכך. בברכה, ד"ר יהודה

01/10/2020 | 18:58 | מאת: שנאן

ערב טוב ד"ר אברתי ניתוח של שחרור תעלה קרפלית לפני 11 ימים. עדיין אני מרגישה נימול באצבעות וכאב בכף שמקרין לזרוע ולמרפק עד הכתף. יש לי בדיקה עוד שבועיים לאחר הניתוח שמו לי חבישה אבל לא אמרו לי עד מתי אני אמורה להוריד אותה..כאשר ביקרתי אצל האורטופיד הוא הוריד לי את החבישה ובמשך היום התחיל לצאת לי דם מהצלקת והתנפחו האצבעות והכף יד והרגשתי הרבה כאבים ביד ..לקחתי על דעת עצמי חשים חבישה על היד כמו ששמו לי בבית חיולים דבר שמקל עלי את התנועה ...רציתי לדאול עד מתי צריך להשאיר את החבישה בדר כלל הרי לא אמרו לי דבר בנוגיע לעניין זה בבית החולים.. תודה והמשך עשייה פורייה

חבישה עד לביקורת אצל הרופא (כשבועיים-שלושה לאחר הניתוח)

02/10/2020 | 11:31 | מאת: שנאן

הכוונה לביקור אצל הרופא המנתח? בבית החולים!!

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד