אוסמו אדלט

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

01/05/2007 | 13:29 | מאת: עינת

שלום, אני אחרי ניתוח לב שני תיקון חוזר של v.s.d הניתוח עבר בהצלחה אבל בגלל שחדר שמאל שלי מורחב מעט 5.9 ס"מ עם התכווצות טובה. הקרדיולוג שלי המליץ על אוסמו אדלט עד 120 מ"ג ליום בהדרגה. אני מתכוונת להכנס להריון לכן ההעדפה היא אוסמו אדלט. השאלה שלי היא : מעיון בחומר אינטרנט לגבי התרופה כתוב שהיא מחלישה את כוח ההתכווצות של הלב . האם זה לא פוגע בלב לטווח ארוך כשמשתמשים בתרופה שנים? האם זה לא מוגזם כמות של 120 מ"ג ליום? איזה נזקים יכולה התרופה לגרום בטווח הארוך . מה אפשר לעשות בכדי לצמצם תופעת לווי של נפיחות ברגליים?

08/05/2007 | 23:56 | מאת:

לא ברורה לי ההתוויה לאוסמואדאלאט - האן יש לך ל"ד גבוה? האם יש יתר לחץ דם ריאתי?. VSD שתוקן בהצלחה וכאשר אין מומי לב נוספים אינו מצריך טיפול מיוחד בהריון. כן חשוב לעקוב אחר העובר היות ויש שכיחות מוגברת יותר של VSD בצאצאים של נשים שהיה להן VSD תודה