רמת פרולקטין, סרוקוואל ואונות גברית

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

21/10/2016 | 15:58 | מאת: אבי

שלום, אני גבר, בן 47, גרוש. תיפקוד מיני היסטורית מעולה, ללא רקע בעייתי בעניין. ערב משבר אישי קשה, טופלתי בנוגדי דיכאון ממשפחת ה-SSRI וגם SNRI. תרופות אלה השפיעו באופן מיידי על התיפקוד המיני, ועל יכולת הגמירה (פרט לסימבלתה, שהעצימה את האורגאזמה, אם כי הקשתה להגיע אליה). עם הזמן התקמתי באופן עצמאי, ללא עזרים תרופתיים, וכיום מתפקד באופן מלא בכל מישורי החיים. על רקע עובדה קיימת של שינה מאוד קלה, בוצעה סריקה מקיפה ולאורך שנים של תרופות שינה. במשך כשנתיים טופלתי במירטאזאפין, ללא תופעות לוואי, 30 מ"ג לפני השינה. התוצאה היתה שינה ברמות שלא הכרתי מעולם בחיי. לאחר כשנה וחצי-שנתיים התרופה חדלה להשפיע. נעשו נסיונות עם תרופות אחרות, ללא הצלחה (אמביאן, סטילנוקס, ואחרות). נוסה סרוקוול במינון 50 מ"ג, ועבד יפה, עם שינה באיכות מעולה, ללא תופעות לוואי (כולל לא האנגאובר בבוקר). לאחר מספר חודשים חשתי בירידה בליבידו, ואי יכולת להגיע לזקפה. התיעצות עם הרופא המטפל הועלתה השערה שרמת הפרולקטין גבוהה, עקב מידע על קשר לסרוקוול לעובדה הזו. בוצעה בדיקת דם ב-2.2016, התוצאה היתה פרולקטין במרכז הטווח הנורמלי. בעיית אין האונות חלפה מעצמה. לא נעשתה הפסקה של פרולקטין. לפני מספר שבועות החלה מערכת יחסים, עם פעילות מינית מאוד אינטנסיבית וסוערת. הנושא להערכתי יצר אצלי סטרס, ובעיה נפשית של חרדת ביצועים, ובאופן כמעט מיידי לאין אונות. פניתי לרופא המטפל. מכיוון שדיווחתי על זקפת בוקר תקינה, נרשם לי סיאליס, 4 כדורים, 10 מ"ג כל אחד. במקביל הופניתי לבדיקות דם. התוצאות הרלוונטיות הן כל הפרמטרים בטווח, כולל הסטנדרטיים (אני גבר בריא לחלוטין, ללא מחלות). חריגה יחידה היתה פרולקטין מחוץ לטווח – 476 במקום 375. טסטוסטרון תקין (14.1 בטווח בין 8 ל-28). TSH – בטווח, LH – בטווח (לא יודע אם שני האחרונים רלוונטיים). מהסיאליס נטלתי 10 מ"ג אחד ע"מ לנסות, ללא צפי ליחסי מין – ללא כל השפעה, גם בניסיון לגירוי מיני. לפני יחסי מין קיימתי פעילות גופנית מאומצת של כשעה, ולאחר מכן נטלתי את כל יתרת הכדורים – סה"כ 30 מ"ג, כ-3 שעות לפני יחסי המין הצפויים. הזקפה היתה תקינה, אם כי ללא נוכחות בת הזוג, לא הייתי מסוגל להגיע לזקפה. אני נמשך מאוד מאוד מינית לבת הזוג. למרות זקפה תקינה ועמידה לאורך זמן רב – ללא יכולת גמירה. קיימנו יחסי מין גם כ-16 שעות לאחר הנטילה – אותן תופעות. זקפה תקינה, ללא יכולת גמירה. לאחר סדר גודל של כ-30 שעות נעלמה יכולת הזקפה, וחשתי גם ירידה בחשק המיני, מה שהחזיר למצב שהתקיים לפני נטילת הסיאליס. הפסקתי שימוש בסרוקוואל. לא מצליח להרדם בלילה. שאלות: 1. האם סטרס נפשי על רקע חרדת ביצועים יכול לגרום לעליה פתאומית ברמת הפרולקטין? 2. האם זה "נורמלי" שתתקיים בכלל זקפה במצב בו רמת הפרולקטין גבוהה ומחוץ לטווח? 3. כיצד מתיישב פרולקטין גבוה עם טסטוסטרון בטווח, כפי שדיווחתי מבדיקות הדם, ומה הצפי לאור התוצאות האלה על האונות המינית שלי? 4. השאלה החשובה מכל – כיצד באופן יזום ובאילו אמצעים ניתן להוריד את רמת הפרולקטין? מה קבועי הזמן הצפויים לפעולה הזו עד חזרה לנורמה של הפרולקטין? האם פרולקטין ברמה תקינה צפוי להביאני מחדש לפוטנטיות המינית שאני מכיר מעצמי בשמך עשרות שנים? בתודה מראש על הסבלנות הרבה, ועל כל התיחסות! חג שמח ומועדים לשמחה! אבי

בפורום ניתן לתת ייעוץ והכוונה ראשוניים בלבד וזה לא אופי ותוכן שאלתך. לא ניתן לטפל מעל גבי הפורום.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים