יוריק אסיד מוגבר ותזונה מתאימה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

16/08/2004 | 21:40 | מאת: אלון נבו

שלום רב הנני בן 33 ובריא בדרך כלל ובמשקל תקין - 64 ק"ג וגובה 1.78 . משקל יציב כבר 10 שנים. לפני חמש שנים הופיע אצלי בבדיקות דם URIC ACID גבוה של 8-8.5 בשנה האחרונה הרמות עלו ל 9 ויותר ובבדיקה אחת הופיע 9.7! הרופא אמר שזה עלול לגרום לגאוט וזה בהחלט מדאיג אותי. לא נתן לי טיפול בכדורים אלא אמר שרק לאחר התקף אם יהיה אז נטפל. כבר לפני שלוש שנים התחלתי בדיאטה חזקה בהתאם להנחיות שקיבלתי בנושא יוריק אסיד- כבר שלוש שנים לא שותה אלכוהול בכלל, ואני לא אוכל איברים פנימיים ולא אוכל פטריות. לגבי בשר - אני אוכל בעיקר עוף ורק פעמיים בשבוע. למרות כל זאת הרמות של היוריק אסיד רק עלו. יתר בדיקות הדם תקינות חוץ מחריגה נוספת קבועה כבר שנים - יש לי רמות טריגליצרידים גבוהות של 300 למרות שאני רזה. כנראה שהסיבה היא שאני שותה כליטר קולה ביום. כולסטרול תקין ונמוך. מה אני יכול עוד לעשות כדי להוריד את היוריק אסיד ולמנוע גאוט? זה מטריד. יש משהו מומלץ? האם יש קשר בין רמות הטריגליצרידים הגבוהות לבין היוריק אסיד? במידה ואוריד את הקולה האם זה עשוי להוריד גם את היוריד אסיד? אני לוקח כל יום כדור שמן דגים כי אמרו לי שזה טוב לטריגליצרידים. האם זה עלול לעלות את היוריק אסיד? האם עגבניות עלולות להגביר יוריק אסיד וכדאי להפסיק לאכול עגבניות? תודה רבה רבה על העזרה!

19/08/2004 | 14:28 | מאת:

אלון שלום במקרה של רמות גבוהות של חומצה אורית יש להימנע בנוסף למזונות שרשמת מ: סרדינים, דגים קטנים,אנשובי, קוויאר, תמציות בשר, אלכוהול כולל בירה, אספרגוס, כרובית, פרחי ברוקולי, תרד ושיבולת שועל. פעם ביום מותר מנה אחת מהרשימה: מנה של בשר (כולל עוף, הודו או בקר) או מנה של דג גדול או 1-1/5 כוסות של קיטניות (עדשים, אפונה, שעועית) או מנה של פירות ים במידה ואתה אוכל לא כשר. בנוסף מאד חשוב להקפיד על שתייה מרובה (בהנחה שאתה בריא והכלילות מתפקדות באופן תקין אפילו 3 ליטר ביום). הרבה פעמים גם מוצאים טריגליצרידים גבוהים עקב ההגבלות השונות בתזונה וכאן הייתי ממליצה לוותר לחלוטין על הקולה שלא בריאה לאף אחד ובטח לא למי שיש טריגליצרידים גבוהים. בהצלחה שרון