בדיקות דםםםםם...........

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

01/02/2020 | 15:56 | מאת: מור

היי.. עקב תלונות על חולשה קיצונית, סחרחורות , טשטוש ראייה, ול״ד מעט נמוך 95/55 נשלחתי לבדיקות דם. המוגלובין 12 ויטמין B12 היה 250 איירון 28 פריטין 60 חומצה פולית 2 —לקחתי במשך חודש וחצי תוספים של אבקת ברזל, חומצה פולית 5 מ״ג, וכדור B12 וביצעתי שוב בדיקות . ההמוגלובין נשאר 12 ויטמין B12 עלה ל360 איירון עלה ל40 חומצה פולית עלה ל21 אך הפריטין ירד ל40. האם זה תקין שהפרטין ירד במקום לעלות?? והאם יש בדיקות דם נוספות שמומלץ לעשות בכדי לאתר את המקור לחולשה?? כי למרות שיפור בבדיקות דם למעט הפריטין אני עדיין מאודד מאוד חלשה ובקושי יכולה לעמוד על הרגליים.

פריטין של 40 הוא תקין ולכן קרוב לוודאי שחסר ברזל אינו ההסבר לחולשה.

03/02/2020 | 15:58 | מאת: מור

השאלה היא האם זה תקין שהוא ירד דווקא אחרי טיפול של תוספים במשך חודש וחצי? כי היה 60, אחרי חודש וחצי ירד ל-40. האם הוא צפוי להמשיך לרדת כל חודש ב20?? או שפשוט השפעת התוספים היא איטית?

המגמה לא רלוונטית כאשר שני הערכים תקינים.

מנהל פורום המטולוגיה