ניתוח ברך תחת השפעת מדללי דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/07/2019 | 18:36 | מאת: דניאל

אני בן 25 , לאחר חבלה בברך במשחק כדורסל, ב mri גילו חשד לפקקת ורידים עמוקה בשריר התאומים מתחת לברך הפגועה ( לפי הרופאים קריש הדם נוצר כנראה כתוצאה מהטראומה). יש לי תור מחר בבוקר לניתוח ארתרוסקופיה ואני לוקח מדללי דם כבר כמעט חודש. חשוב לציין שלאחר שבועיים עברתי מהזרקת קלקסן 80 מל פעמיים ביום לנטילת כדור קסרלטו 20 מג פעם ביום. 72 שעות לפני הניתוח הפסקתי עם הקסרלטו וחזרתי להזריק קלקסן לפי הוראת המנתח עד יום לפני הניתוח. כמה שעות לפני הניתוח אני צריך להפסיק עם הקלקסן ( לקחת מנה אחרונה בבוקר או בערב לפני יום הניתוח ?) האם יש סיכון בכניסה לניתוח במצב כזה ? האם זה בסדר שהחלפתי תרופות ולקחתי קסרלטו 72 שעות לפני הניתוח ? אשמח לתשובות , תודה.

קשה לענות לגבי מקרה ספציפי. בעיקרון במקרה של קריש דם מקובל לדחות את הניתוח כמה שאפשר, במידה והניתוח דחוף מקובל לחכות לפחות חודש בין הקריש לניתוח. לרב אין צורך לקחת קלקסאן לאחר שמפסיקים קסרלטו ולפני הניתוח. במידה ונוטלים קחקסאן לרב מפסיקים 24 שעות לםני ניתוח ומחדשים 12 עד 24 שעות לאחר ניתוח.

מנהל פורום המטולוגיה