גלובולין ביתא 2 - חריגה קלילה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/03/2019 | 12:28 | מאת: א.

שלום, בן 52 שנה. גובה: 2 מ'. משקל: 115 קג. ברקע: אבחנה של נוירופתיה אקסונלית קשה (עד היום לא הבנתי במה מדובר בפרט שאין לי כל תסמינים שמכוונים אליה). כמו כן, מזה תקופה דורבן שמטופל . בבדיקות דם אחרונות של אחת לשנה. חריגה של גלובולין ביתא-2 עם ערך של 6.9%. אני מציין כאן רק ערכים של בדיקות שייתכן ויש להן ערך בהערכת המצב: 14:ESR תיפקודי קרישה תקינים. גלובולין אלפא1+2 : בנורמה גלובולין ביתא 1 : 6.6% גלובולין גמא 16.5%. פרופיל שומנים: תקין. קריאטנין: 1.11 מינרלים וכו': בנורמה. אין סוכרת. פרוטין-טואטל: 7.2 אלבומין 4.22 ברזל: 71 טרנספרין: 245 LDH: 277 CPK: 252 אלבומין :BYEP 57 Crp: 0.87 Ca 125: 11.2 Psa: 0.31 Cea 2.45 :17.70 :Ca 15.3 תיפקודי כבד ובלוטת התריס: תקינים ובנורמה. האם יש מקום לבירור נוסף לאור התוצאה של הגלובולין?

בבדיקת האלקטרופורזה של חלבונים המטרה היא לוודא אין מקטע מונוקלונלי. אין חשיבות לערכי הגלובולינים בפני עצמם. אם יש מקטע מונוקלונלי זה ירשם ואם אין לא רושמים כלום לרב.

19/03/2019 | 17:43 | מאת: א.

בסדר . בהתרשמות מכלל הנתונים שציינתי יש איזה מגמה כלשהיא לאיזה מחלה מתפתחת מזדחלת? תודה

זו שאלה שקשה לענות עליה. מבחינה המטולוגית אין ממצא בולטת, במידה ולא צויין שיש מקטע מונוקלונלי.מבחינה המטולוגית להשלמת הבירור ניתן לבצע גם בדיקת דם לשרשרות קלות ואיסוף שתן לאלקטרופטרזה.

מנהל פורום המטולוגיה