ירידת משקל , לימפוציטים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/10/2018 | 15:59 | מאת: דני

שלום אני בן 47. ב 7 חודשים ירדתי 5 קילו מ 60 ל 55 באופן לא מכוון ויש חולשה. גובה 1.78. סיטי בטן לפני חודשיים תקין. בדיקות המעבדה היו תקינות לפני 3 חודשים. בדיקת רןופא לפני 3 חודשים תקינה מזה 3 ימים יש לי חום 38.5 וכאבים בכל הגוף. יש גם קצת נזלת וקצת כאב בגרון. בספירת דם מהיום wbc 11.3 hgb 13.4 plt 250 neut 72.7% lymp 12.9 % mono 7.7 % eos 4.8 % neut abs 8.21 lymp abs 1.46 mono abs 0.87 eos abs 0.55 הכימיה תקינה לגמרי כל התפקודי כבד תקינים ואנזימי כבד תקינים LDH CPK קלציום אלקטרוליטים תקינים crp בתוך הנורמה 3.28 mg/l הנורמה היא 0-5 אבל אציין שבדרך כלל יש לי 1 MG/L רציתי לשאול 1. האם יש משמעות ללימפוציטים הכל כך נמוכים 12.9 אחוז? 2.יש סימן לבעיה המטולוגית? 3. האם ספירת הדם וה CRP מתאימים למחלה וירלית כמו שפעת או יותר למחלה חיידקית? תודה רבה

יש עליה קלה במספר נויטרופילים ובאיאוזינופילים לפי בדיקת הדם, הלימפוציטים תקינים (ערך אבסולוטי). המשמעות תלויה בהקשר ובבדיקות קודמות ובשלב ראשון יש לחזור על הבדיקה. לגבי השאלה האם זה וירוס או חיידק- אין קשר לתחום ההמטולוגיה וקשה להכריע לפי בדיקת הדם.

מנהל פורום המטולוגיה