אנמיה ממושכת אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/07/2018 | 15:16 | מאת: שירין

שלום, בת 33 לפני כשלוש (אחרי לידה מס' 2 ) החלה אנמיה + חשד למחלת סיוגרן. עשיתי בירור מקיף גסטרוסקופיה, קולונסקופיה, הליקובקטור...צליאק.. הכל תקין. אני מרגישה רע מאוד אחרי אוכל.. תחושת חולשה קשה ולעיתים כאבים שמוקרנים לי עד הראש. בבדיקה ידנית של רופא גסטרו מומחה חשב שאולי מדובר בבקטע טבורי קטן.אבל מעבר לכך קבע שמדובר במעי רגיז. אני במעקב של בדיקות דם וכל פעם יש ירידה של עוד ועוד... לפני כחודש סיימתי סבב של עירוי ונופר לוריד (קשה לי להגיד שאני מרגישה יותר טוב) אבל להפתעתי גיליתי שאני בהריון ובבדיקות דם שחזרו שוב אני רואה אנמיה על אף שאני ממשיכה בנטילת ברזל דרך הפה באופן יומיומי. אני אובדת עצות... לאן אני יכולה לפנות ? נראה לי לא הגיוני שלפני חודש סיימתי ונופר ועכשיו שוב הכל נמצא מתחת לקו הנורמלי ... עזרה

עד כמה שאני מבינה- את מתארת מצב של אנמיה מחסר ברזל .קשה לענות בלי לדעת מה מידת האנמיה- לפי ערך ההמולגובין ומה מידת חסר הברזל- בעיקר לפי בדיקת הפריטין. במקרים מסויימים הסיבה לאנמיה אינה חסר ברזל ויש לבדוק סיבות נוספית כמו רמת B12, מדיי דלקת ועוד..

מנהל פורום המטולוגיה