תוצאות של בדיקות דם, פוליצטמיה משנית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

14/04/2018 | 13:05 | מאת: גדי

שלום דוקטור, שמי גדי, אני בן 25. פניתי למיון בגלל סחרחורות, חולשה, ותחושת עילפון. במיון לקחו לי בדיקות דם וזו התוצאה שהתקבלה: WBC - 10.59 RBC- 5.52 HGB -17.9 HCT - 53.3 MCV - 91.6 MCH - 30.8 MCHC - 33.6 RDW - 12.9 הרופא במיון רשם לי: פוליציטמיה משנית המשך בירור אצל המטולוג בדיקת epo בקופח במידה ונמוך לשלול jak. לפני שהרופא שחרר אותי לבית הוא ביצע בי הקזת דם. חזרתי לבית ללא הקלה במצב וכשלושה - ארבעה ימים לאחר מכן חזרתי למיון (אתמול). התוצאות במיון: WBC - 11.30 NEUT% - 69.5 LYM% - 21.3 RBC - 5.57 HB - 17.7 MCHC - 35.7 HCT - 49.5 HYPER% - 3.0 pO2 (mmhg) - 27 o2 saturation% - 60.8 סיכום: ללא בעיה וסטיבולרית חריפה , במעבדה ספירת דם הומגלובין 17.7 המטוקריט 49%. גזים בדם תקינים. כימיה רחבה כולל תפקודי מרה וכבד עמילז ותפקודי כליות אלקטרוליטים תקינים. בהתייעצות טלפונית עם כונן המטולוגיה: ככל הנראה מדובר בפוליצטמיה משנית לעישון, אין כעת צורך בהקזה במיוחד שההקזה הקודמת לא עזרה צריך להמליץ על הפסקת עישון להשלמת בירור כולל רמת epo ובדיקת jak2. דוקטור, מה דעתך על התוצאות? (במיוחד ה o2 שנראה מאוד נמוך). והרופא במיון אמר לי שלדעתו 80% שלא מדובר על הפוליצטמיה ראשונית. אשמח לשמוע חוות דעת נוספת על תוצאות הבדיקות, תודה מראש גדי.

לפי הבדיקות יש עליה ברמת המוגלובין והמטוקריט. יש לכך סיבות שונות. העליה יכולה להיות משנית לעישון או מחלת ריאות לדוגמא, או ראשונית בגלל יצור יתר במח העצם. ממליצה להשלים את הבדיקות שהומלצו ולפנות לבירור מסודר אצל להמטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה