ניתוח תיקון מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

12/11/2020 | 02:04 | מאת: סאמי

שלום מה גורם לכך שלאחר תיקון מסתם מיטרלי יכולה להופיע הפרעת קצב מסוג פרפור עליות ? האם הסיבה היא בגלל שפותחים את העליה ואז נגרמת צלקת שזה מה שגורם להפרעות קצב ?

שלום פרפור עליות לאחר ניתוח לב הוא סיבוך די נפוץ וקיים אצל עד שליש מהחולים בעיקר אלו שעברו החלפה או תיקון של המסתם המיטרלי. קיימים מספר תיאוריות בנוגע לפאתופיזיולוגיה להווצרות הפרפור כגון היפרטרופיה של שריר הלב, הגדלת מימדי מדורי העליות, דלקת ובצקת של הלב לאחר הניתוח, פריקרדיטיס (דלקת של מעטפת הלב) השפעת גורמים שקשורים במכונת לב ריאה, ועוד כמו כן, ידועים מספר גורמי סיכון המעלים את שכיחות פרפור העליות לאחר ניתוח כגון גיל, מין זכר, היסטוריה של הפרעות קצב, מחלת ריאות כרונית, סכרת, אי ספיקת לב, אי ספיקה כלייתית ועוד. לאחר הניתוח, ישנם מספר דרכים למנוע או יותר נכון להוריד את שכיחות ה AF כגון איזון מלחים (מגנזיום, פוטסיו, קלציום ועוד), טיפול בחסמי ביטא כגון קרדילוק, אטנולול ודומיו. במקרה וחולה מפתח AF לאחר הניתוח חשוב להבין כי בדרך כלל הפרפור יחלוף והקצב יחזור לקצב סינוס או מעצמו או בטיפול תרופתי/ היפוך חשמלי. עקב השכיחות הגבוהה של הפרעת קצב זו הנושא מעסיק רבים ממנתחי הלב בעולם וקיימים עבודות רבות בנושא. תודה על שאלתך. ד"ר ארי ניימרק.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה