כאבים מפושטים בגוף: פיברו, דיכאון או TMS?

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

16/05/2019 | 15:54 | מאת: מאיר

שלום, מזה כמעט שנה שסובל מתשישות, חרדות ושינויים במצב הרוח לצד כאבים קלים וסבילים שמופיעים רק מדי פעם בכתפיים או בברכיים. במקביל סובל ממעי רגיז. למרות כל זאת תפקדתי כרגיל כמעט לגמרי וניסיתי לשפר ההתנהלות מול החרדות באמצעות טיפול דינמי אישי וסדנת CBT. במקביל התחלתי להשתתף ביוגה והחלו לי כאבים במפרק היד ובחזה ובגב, עד שיום אחד לאחר האימון הגב והחזה כאבו לי עד כדי שהלכתי למיון שם שללו כל בעיה לבבית ושחררו אותי. לפני כשלושה שבועות החרדות ומצבי הרוח "הוחלפו" במעין דיכאון קשה של כמה ימים רצופים ולאחריהם, ללא שום מכה או חבלה, החלו לי כאבים קשים בגב העליון, בצלעות ובחזה-הובהלתי למיון ושוחררתי CT ע"ש תקין בדיקות מעבדה תקינות. במקביל ערכתי גם בירורים חודרניים בתחום הגסטרו ונשללו מחלות מעי דלקתיות. מאז המצב החריף והתחילו לי גלי חום ברגל ימין, לפעמים חוסר תחושה חלקית באגל ויד שמאל, כאבים שונים ומשונים בסנטר, בשיניים וידיים וברגליים. האורטופד חושב שמדובר בפיברומיאלגיה והמליץ לי לראות ראמוטולוג כאשר הפסיכיאטר סבור שמדובר בדיכאון שבא לידי ביטוי בכאבים. ממה שקראתי באינטרנט ישנה גם תסמונת שנקראת TMS שמשמעה כאבים רבים שמוגברים ממתח נפשי ואשר פוחתים בעת רגיעה- תיאור שגם כן מאוד מתאים לכאבים שלי (יש לילות שישן טוב ויש שגרוע-כשלחוץ יותר לפני). שאלת השאלות היא איך אני אמור לדעת אילו מבין 3 התסמונות הנ"ל (או בכלל אחת אחרת) מתאימה למצבי? איזה מומחה צודק ומהו הטיפול הנכון? בעוד שפיברומיאלגיה היא תסמונת כרונית דיכאון ו- TMS ניתנים לריפוי כמעט מלא באמצעות טיפול תרופתי ו/או פסיכולוגי מתאים. לכן חשוב לי להבין את ההבדלים בין התסמונות.. אודה לעזרה בהבנה מה יש לי ומהו הטיפול המתאים. תודהה

19/05/2019 | 10:48 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אכן אפשרויות שהזכרת קיימות. אלה חלק מרשימה של אבחנה מבדלת. אין אפשרות להגיע להכרעה רק על פי התאור שלך. לפי אי הצלחת הטיפול התרופתי יתכן שההחלטה תהיה קלה יותר. אני ממליץ להגיע ולהתייעץ במרפאת כאב. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב