אופציות הרדמה בלידה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

07/02/2018 | 20:01 | מאת: אני

שלום. הריון בסיכון, תאומים, APLA, אין בלוטת תריס , גיל מבוגר וחולה בבכטרב/ANKYLOSING SPONDYLITIS. מטופלת בקלקסן אספירין וסטרואידים מתחילת ההריון. מה האופציות להרדמה בלידה/ניתוח קיסרי, בדגש על בעיית הגב. האם יש אופציה בכלל ללידה רגילה עם אפידורל, או רק קיסרי בהרדמה מלאה שלא מערבת התעסקות עם הגב? לא ידוע מה מצב עמוד השדרה כרגע, אני מאובחנת כבר שנים רבות עם הבכטרב, אבל גם לא במעקב או טיפול שנים רבות היות ואין התלקחויות. יש מגבלות תנועה. תודה

08/02/2018 | 09:43 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, במצב כזה ההחלטה צריכה להתקבל על ידי רופאים מרדימים שיטפלו בך בחדר לידה על פי מצבך וההיסטוריה הרפואית המפורטת. על פי הנתונים כמו שהצגת, הייתי מתחיל עם ניסיון ללידה נרתיקית, תוך שימוש באלחוש בשיטת PCA תוך-ורידי, כלומר, בבקרת המטופלת שלוחצת על הכפתור כשהיא חשה צירים. הייתי נמנע משימוש באפידוראל. במידה שלידה נרתיקית לא תתקדם, ללכת על ניתוח קיסרי בהרדמה כללית. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב