טריגר לסחרחורת תנוחתית BPPV

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/01/2020 | 19:04 | מאת: אביתר

שלום אני בן 48. לפני 12 שנה עקב צרבות קיבלתי כדור לנטון ואחרי כמה שעות הופיעו סחרחורות קשות. אובחן BPPV קשה לימין עם ניסטגמוס שנמשך 8 ימים ולאחר כמה טיפולי אפלי בשבוע אחד זה עבר. הלילה שוב הופיעה סחרחורת בשינוי תנוחה ולאחר כמה פעמים שעליתי וירדתי מהמיטה זה השתפר. אותו דבר קרה לפני כמה שנים. אני מנסה להבין מה הטריגר ל BPPV. אשמח מאוד לעזרתך המקצועית לגבי הטריגר הלילה מעלה כמה אפשרויות 1. לפני כמה ימים הסתכלתי במשך כמה שעות רצוף בטלפון על סרט. אני סובל מילדות מקצת חולשה באיחוד העיניים "קונברגנציה" ומאז הצפייה הממושכת בטלפון השבוע היו כאבי עיניים ויותר קשה לאחד אותם. האם המאמץ בעיניים וקצת יותר ראייה כפולה יכול להיות שגרמו ל BPPV? 2. מזה כשנה כאבי בטן מעת לעת ירדתי כמה קילו. נבדק חשד לקרוהן או מעי רגיש אמור לעבור בדיקת קפסולה. האם קרוהן עלול לגרום ל BPPV? אם כן יש משהו שאפשר לעשות למנוע BPPV? 3. מזה מה שנים סובל לעתים קרובות מצוואר תפוס. הדמיה תקינה אבל יש לעתים ספזמים ושריר טרפז וצוואר תפוס ואמרו לי שזה "כאב כרוני". השבוע היה צוואר ממש תפוס כל השבוע קושי לכופף אותו. האם שריר טרפז וצוואר תפוס עלוללגרום ל BPPV? 4. האם כ 4 כדורי אופטלגין השבוע יכול לגרום ל BPPV? תודה רבה על העזרה

הורטגו יכול להיות תוצאה של הרבה גורמים, מחלה ורלית, חבלות ראש.אומנם מכל מה שהזכרת למעלה, רק עיניים השרירים יכול לגרום ל BPPV לדעתי כל שאר הדברים שהזכרת לא מוצא שום הגיון בהם שיגרמו לBPPV

מנהל פורום אף אוזן גרון