של"ג 81 גולני

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

10/07/2011 | 10:39 | מאת: אילן

שלום רב . השתתפתי במלמת שלום הגליל בשנת 81 בגולני כחיל קרבי , השתתפתי בקרבות ולצערי מספר חברים נהרגו . לאחר השירות נסגרתי והיתי טיפוס מתבודד עם התפרצויות של אלימות מילולית פיזית וחוסר סבלנות כמו כן לא מסוגל להשאר ולישון לבד הפחדים מציפים אותי, אני זוכר שאישתי והילדים נסעו לתילנד ובמשך 14 יום ישנתי במרפסת מפחד להיות לבד בבית שאישתי ילדה פחדתי לחזור הבית ולישון לבד, במשך השנים היתי חוזר מהעבודה ויושב שעות לבד ולא מדבר עם אף אחד ניתקתי קשר עם כל חברי מהסדיר ולא יצרתי קשריים חברתיים עם הסביבה במשך השנים עמדנו אשתי ואני מספר פעמים לפני גירושין התחלתי ללכת לטיפול פסיכולוגי בעניין אחר ואז העלתי את כל הדברים הללו לפסיכולוגית הפסיכולוגית אמרה לי שכל התגובות מאפינות נפגעי קרב , אני לא מעוניין לתבוע אף אחד אבל מנסה לחפש קבוצת תמיכה ולדבר ולהעזר במישהוא שחווה וטופל . בברכה אילן

שלום אילן, קיוויתי שמישהו יכתוב לך כאן על קבוצות תמיכה, משום שזו דרך יעילה להתמודדות עם פוסט-טראומה. אולי כדאי שתנסה לראות בפורום הזה מעין קבוצת תמיכה, ולשוחח עם אחרים המתמודדים עם הלם-קרב. אם קשה לך לכתוב כאן, אתה יכול לכתוב אלי ישירות: [email protected] בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב