פוסט טראומה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

24/02/2011 | 15:18 | מאת: סער

ד"ר גרין שלום רב, רציתי לשאול מספר שאלות. חבר שלי סובל מפוסט טראומה כתוצאה מאירוע שעבר בשירות הצבאי. יש לו סיוטים בלילות, הוא מתעורר בפתאומיות, מזיע, ולעיתים זה מתבטא באלימות ממש קלה תוך כדי שינה. רציתי לדעת האם התפרצויות מסוג זה עלולות לסכן אותי? והאם יש דברים נוספים על מנת לשפר את איכות החיים של נפגעי פוסט טראומה. כמו כן כיצד אוכל לדעת אם המצב מדרדר ומצריך טיפול נוסף? תודה, סער

שלום סער, אינני חושב שהתפרצויות מתוך שינה עשויות לסכן אותך. עם זאת, אם חברך לא יקבל טיפול מצבו עלול להחמיר במשך השנים, ותגובות אלימות הן חלק מן הסימפטומים הפוסט-טראומטיים, המקשים על הלומי-קרב לנהל חיים זוגיים. יש דברים רבים שיכולים לשפר את איכות החיים של נפגעי פוסט-טראומה. הפגיעה הפוסט-טראומטית גורמת לאיבוד תחושת הביטחון, שבלעדיה קשה להתנהל בעולם. טיפול קוגניטיבי-התנהגותי מאפשר ללמוד כיצד ליצור מחדש את תחושת הביטחון. אני פיתחתי את גישת 'האימון הרגשי', שהיא דרך-חיים יעילה ופשוטה המאפשרת לחיות עם הטראומה, לנהל זוגיות, לעבוד וליצור. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב