פוסט טראומה והתקפי חרדה, צריך עזרה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

07/10/2018 | 10:14 | מאת: זיג

אני בן 42, נשוי +2, סובל מפוסט טראומה והתקפי חרדה מאז הצבא שהתגברו עם השנים. אחרי טיפול פסיכולוגי שכשל והוביל לריגרסיה. חבר ילדות שלי נהרג ממכונית תופת שבוע ראשון שלי בצבא. השושבין שלי בחתונה התאבד בתלייה וגיליתי את זה בפייסבוק. לפני שנתיים נפטר בפתאומיות החבר הכי טוב שלי שהוא גם קרוב משפחה, חבר אמת ואח יקר שעלה לארץ לפני 15 שנה ואימצתי אותו כבן משפחה. נחשפתי למראות קשים מאוד בשרותי הצבאי ובמילואים כחובש קרבי, איבדתי 3 חברים הכי טובים שלי בנסיבות טרגיות, ולפני כמה ימים הרדמתי את כלבי האהוב מזה 12 שנה. אני שבור ומרוסק, מת בפנים. זומבי מהלך... אין לי מה להרחיב יותר, לא יכול לכתוב, צריך עזרה, אני מפורק כבר שנים.

זיג יקר, לא קשה להבין את הסיבות לטראומה שלך, אך אין סיבה לייאוש. אני מצטער לקרוא על כשלון הטיפול הפסיכולוגי. טראומה אינה מחלה אלא פגיעה קשה, ולכן אי-אפשר לרפא אותה ולא כדאי לתלות תקוות ב'טיפול'. יש מעט פסיכולוגים חכמים שיודעים זאת, ומבינים שנפגעי טראומה זקוקים לתמיכה ולחיזוק, ולא ל'ריפוי'. אל תתייאש ואל תתלה תקוות ברופאי אליל. הדרך היעילה ביותר להתחזק היא לחיות בסביבה תומכת של משפחה, חברים, בת-זוג, ולעסוק בפעילות שמחזקת בך את תחושת השליטה כמו פעילות ספורטיבית או יצירה, וטכניקות הרפיה שונות. יש בישראל עמותות המציעות פעילויות שונות לנפגעי טראומה, כמו שיט או יצירה, וכדאי לך מאוד לפנות אליהן. אני מאחל לך למצוא את הדרך המתאימה לך, ולא לוותר, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב