ניסיון לינץ בטול כרם שנת 2000

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

10/08/2017 | 10:04 | מאת: יניב אליה

שלום 29/9/2000 אני וחבר נקלענו בטעות בטול כרם לסמטה נעצרנו על ידי שוטרים פלשטינאים והמון זועם הקיף את רכבינו איומים כיוונו עלינו נשק .ישבנו באוטו כ2 שעות כשבמהלכן נחטף לעידן האמ16 הצבאי ובכוח הוצאו המפתחות מהסוויץ בסוף האירוע הגיעו כוחות שלנו 3 גיפים ולפתע הגיעו כוחות משמר הנשיאות של עראפאת והייתה שם אימה שלא ניתן להסביר .חילצו אותנו ושחררו אותנו ללא כל עזרה רפואית או נפשית אני מאז עם כדורים נוגדי חרדה לא יוצא לאף מקום הומה אדם לא מבלה ומטופל מגיל 22. אצל פסיכיאטרים להבין מה הבעיה .לפני 3 שנים וחצי התפרץ הסיפור שוב ומאז אני מטופל לפני 5 חודש גיליתי במקרה אובחנתי.אני ועידן היינו חיילים .לא יודעים אחרי 17 שנה מה בכלל קורה .3 שבועות אחרי המקרה שלנו נרצחו החיילים בלינץ בראמאאלה.אבא היה בצבא ביקש לא לדווח .....לטובתי .אשמח לעזרה בנושא תודה

שלום יניב, לא קשה לשער שאתה סובל מפוסט-טראומה. זה מצב שהולך ומחמיר עם השנים, וכדורים נגד חרדה אינם פתרון לטווח ארוך. כדאי מאוד שתתייעץ עם איש מקצוע שמבין בפוסט-טראומה, ושתנסה גם ללמוד בעצמך על התופעות הפוסט-טראומטיות כדי להיות מודע אליהן ולאפשרויות להתמודד איתם. הדרך היעילה ביותר לחיות עם הטראומה היא באמצעות תמיכה משפחתית וחברתית, וכן פעילות גופנית ויצירתית. באתר שלי תוכל לקרוא שני מאמרים על הלם-קרב ועל הטיפול בפוסט-טראומה: http://www.emotional-training.com/Trauma_he.html בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב