כאבים במפשעה והאשך לאחר תנועת מעיים (שירותים) לאחר ניתוח תיקון בקע

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

02/08/2019 | 15:24 | מאת: נ.

שלום רב, בן 33. לפני 4.5 חודשים עברתי ניתוח לתיקון בקע מפשעתי דו"צ חוזר בשיטה הפתוחה (עברתי ב2007 את הראשון בשיטה לפרו'). לפני הניתוח הייתי פעיל גופנית (שחייה, פילאטיס מכשירים, ריקודים לטינים). אמנם הבקעים עצמם היו קטנים אך החלטתי להתנתח מוקדם כי סבלתי מכאבים באיזור המפשעה והאשכים. הכאבים לאחר הניתוח השנה היו קשים (שבוע לא הצלחתי לתפקד עצמאית) ולאט לאט בתהליך שיפור. כבר חזרתי לפעילות גופנית (הליכה, מעט שחייה כי זה מרגיש שיש מתיחה לא טובה באיזור הניתוח/גוף זר, פילאטיס ברמת מתחילים) אך עם זאת, יש עדיין כאבים באיזור הניתוח ברכינה קדימה, בייחוד לאחר שימוש בשירותים, וכן מעת לעת תחושה של גוף זר בפנים. לצד אלו, אחת לשבוע לפחות, מספר רגעים לאחר שימוש בשירותים (סליחה על המילה אבל-חירבון) מופיעים כאבים חזקים באיזור הניתוח, לרוב בצד שמאל, שמקרינים עד לאשך, לרוב השמאלי, ברמה שמחייבת אותי לשכב לכמה שעות. הכאבים ברמה שכל נגיעה קלה של האשך, למשל בירך, מלווה בכאב. אחרי כמה שעות אני יכול לחזור לפעילות אך לא מלאה - עדיין יש רגישות באיזור. בעקבות הדיווח לעיל הלכתי לפני כשבועיים למנתח לביקורת חוזרת שלישית אחרי הניתוח והוא די נפנף אותי - אמר שהכל באיזור הניתוח תקין ושאולי מרככי צואה יעזרו. אמנם המרככים (נורמלקס) מקלים על תחושת הכאב לאחר שימוש בשירותים, אך לצערי עדיין מופיעים להופיע הכאבים המצמיתים האלו. לא יודע אם קשור, אבל תופעה נוספת שהבחנתי בה לאחר הניתוח היא שבעת תנועת מעיים בשירותים קורה יותר ויותר פעמים שיוצא נוזל זרע מצינור השופכה. הנחתי בעבר שזה סתם מלחץ על הפרוסטטה אך לאור התדירות המוגברת אני תוהה אם יש קשר. כיצד להתייחס לכאבים? האם יש בדיקות שתמליץ לעשות? אני חושש שמא היתה איזו פגיעה עצבית. תודה!

04/08/2019 | 09:38 | מאת: ד"ר מנוסקין יורי

שלום נ. כאבים כרוניים לאחר ניתוח לתיקון בקע מפשעתי זו תופעה לא תקינה ודורשת בירור וטיפול. דבר ראשון שצריך לעשות - לפנות למומחה שמתעסק עם בקעים יום יום. רק המומחה יכול להחליט על איזה מצב מדובר ואיזה בירור וטיפול צריך לבצע בהמשך.

מנהל פורום ניתוחי בקע