צרבת+בקע סרעפתי+דלקת דרגה 3 בסרעפת

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

27/10/2019 | 08:12 | מאת: לחוץ

לכבוד ד"ר סלבה שלום רב! רציתי לשאול אני בן 19 (רזה) היה לי צרבות חזקות במשך תקופה במהלך הלילות עשו לי גסטרוסקופיה עליונה והרופא אמר לי שיש לי בקע סערפתי קטן ודלקת דרגה 3 הוא המליץ לי לקחת כדורים(לנטון 30 מ"ג) ולחזור עוד חודשיים שוב לבדיקה השאלה שלי זה מתי ממליצים על ניתוח? וממה זה נובע? (האם יש מצב שזה קשור לגב?) אודה לתשובתך

שלום לך. מדובר במחלת רפלוקס על רקע בקע סרעפתי גולש עם נזק דלקתי בושט . אני מניח שנלקחו גם ביופסיות , חשוב לבדוק כי התוצאה יכולה להשפיע על המשך הטיפול . כדי להתחיל טיפול תרופתי לונטון או תרופה אחרת מסוג הזה. לחזור לגסטרוסקופיה לראות תגובה לטיפול. צריך להשלים בירור של מחלת רפלוקס - לבצע מנומטריה וpH מטריה קרוב לוודאי תגיע לניתוח - תיקון בקע סרעפתי עם פונדופליקציה מכמה סיבות - אתה צעיר , יש נזק דלקתי בושט דרגה 3 .אחרת להיות תלוי בתרופות ודיאטה . בהצלחה

27/10/2019 | 10:58 | מאת: לחוץ

דבר ראשון תודה רבה רבה על המענה אבל אני בגובה 178 ושוקל 66 אני רזה אז איזה דיאטה? והרופא לא אמר לי שהוא לקח ביופסיה וגם לא אמר שיש עוד בדיקות שצריך לעשות חוץ מגסטרוסקופיה (עוד חודשיים) והניתוח מה אחוזי ההצלחה? הוא בהרדמה מלאה? הוא לא אמר לי כלום בנוגע לניתוח יש מצב שלא צריך?

27/10/2019 | 11:03 | מאת: לחןץ

בנוסף פעילות ספורטיבית במצב הזה זה טוב?וא"כ איזה?(אני הולך כל יום כמעט 45 דקות ברגל)

דיאטה לא כדי לרדת במשקל אלא להמנע מרפלוקס , להמנע מאכילת דברים שגורמים לצרבת כמו שוקולד, חריף , שתית אלכוהול , מתוגן ספוטר לא משפיע לגבי בדיקות נוספות אופציה ניתוחית, תשאל את הרופא גסטרו , מה דעתו אחוז הצלחה של הניתוח 80-90% ניתוח בהרדמה כללית

27/10/2019 | 11:39 | מאת: לחוץ

ממש ממש תודה רבה בעצם לדעתך יש חובה לנתח? והאם התרופה לבד לא יכולה לעזור?(לא כל החיים)

בגלל בקע סרעפתי ויתכן סוגר התחתון של הושט חלש בלי ניתוח להיות על החיים על תרופות

27/10/2019 | 12:15 | מאת: לחוץ

טוב תודה רבה אתה מסביר מאוד טוב הלוואי כל הרופאים יהיו כמוך

שיהיה לך בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה