ניתוח פונדופליקציה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

תופעת הפליטות בעיית הרפלוקס

התינוק שוב פלט על סביבתו. התופעה מתסכלת ולעיתים אף מדאיגה. למה זה קורה? מהן ההשלכות? ומה הטיפול? תופעת הפליטות - ובלעז רפלוקס קיבתי ושטי - הינה נפוצה ביותר. במעבר בין הוושט לקיבה אין שוער (ספינקטר) אנטומי, ותוכן קיבה אינו חוזר לוושט עקב הפרשי הלחצים בין הבטן ובית החזה. הוושט הינו איבר תוך חזי בעיקר, והלחץ בבטן גבוה מזה שבחזה. בזמן שהקיבה מתמלאת במזון נוצר כיפוף מסוים וזווית שנוצרת מונעת מתוכן הקיבה לחזור אל הוושט.אצל תינוקות עד גיל חצי שנה, הזווית הזאת אינה בשלה מספיק, ולכן תופעה של פליטות נחשבת פיזיולוגית ואינה מוגדרת כמחלה. עם הגיל, הזווית מבשילה והמנגנון המונע את עליית תוכן הקיבה לוושט מבשיל, ואז התופעה נעלמת. כמובן, שהתופעה נחשבת פיזיולוגית ואינה דורשת טיפול במידה ולא מופיעים סיבוכים.הסיבוכים של התופעה נחלקים למספר קבוצות:תזונתייםבמידה וכמות הפליטה מהווה חלק ניכר מהכלכלה,...
ללמוד עוד על ניתוח פונדופליקציה
דיסאוטונומיה משפחתית: אין מודעות-תמונה

אחד מ-3,700 יהודים אשכנזים לוקה ב-FD, שעד לא מזמן רק חולים...

מאת: מערכת zap...
06/12/2012
פליטות מזון: רפלוקס קיבתי ושטי-תמונה

פליטת מזון אצל תינוקות היא תופעה שכיחה שסיבתה חוסר בשלות,...

מאת: ד"ר דני...
02/05/2010
תופעת הפליטות  בעיית הרפלוקס-תמונה

התינוק שוב פלט על סביבתו. התופעה מתסכלת ולעיתים אף מדאיגה....

מאת: ד"ר דניאל...
16/03/2006
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לניתוח פונדופליקציה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

ניתוח פונדופליקציה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

לכבוד ד"ר סלבה שלום רב! רציתי לשאול אני בן 19 (רזה) היה לי צרבות חזקות במשך תקופה במהלך הלילות עשו לי גסטרוסקופיה עליונה והרופא אמר לי שיש לי בקע סערפתי קטן ודלקת דרגה 3 הוא המליץ לי לקחת כדורים(לנטון 30 מ"ג) ולחזור עוד חודשיים שוב לבדיקה השאלה שלי זה מתי ממליצים על ניתוח? וממה זה נובע? (האם יש מצב שזה קשור לגב?) אודה לתשובתך

שלום לך. מדובר במחלת רפלוקס על רקע בקע סרעפתי גולש עם נזק דלקתי בושט . אני מניח שנלקחו גם ביופסיות , חשוב לבדוק כי התוצאה יכולה להשפיע על המשך הטיפול . כדי להתחיל טיפול תרופתי לונטון או תרופה אחרת מסוג הזה. לחזור לגסטרוסקופיה לראות תגובה לטיפול. צריך להשלים בירור של מחלת רפלוקס - לבצע מנומטריה וpH מטריה קרוב לוודאי תגיע לניתוח - תיקון בקע סרעפתי עם פונדופליקציה מכמה סיבות - אתה צעיר , יש נזק דלקתי בושט דרגה 3 .אחרת להיות תלוי בתרופות ודיאטה . בהצלחה

דבר ראשון תודה רבה רבה על המענה אבל אני בגובה 178 ושוקל 66 אני רזה אז איזה דיאטה? והרופא לא אמר לי שהוא לקח ביופסיה וגם לא אמר שיש עוד בדיקות שצריך לעשות חוץ מגסטרוסקופיה (עוד חודשיים) והניתוח מה אחוזי ההצלחה? הוא בהרדמה מלאה? הוא לא אמר לי כלום בנוגע לניתוח יש מצב שלא צריך?

בנוסף פעילות ספורטיבית במצב הזה זה טוב?וא"כ איזה?(אני הולך כל יום כמעט 45 דקות ברגל)

דיאטה לא כדי לרדת במשקל אלא להמנע מרפלוקס , להמנע מאכילת דברים שגורמים לצרבת כמו שוקולד, חריף , שתית אלכוהול , מתוגן ספוטר לא משפיע לגבי בדיקות נוספות אופציה ניתוחית, תשאל את הרופא גסטרו , מה דעתו אחוז הצלחה של הניתוח 80-90% ניתוח בהרדמה כללית

ממש ממש תודה רבה בעצם לדעתך יש חובה לנתח? והאם התרופה לבד לא יכולה לעזור?(לא כל החיים)

בגלל בקע סרעפתי ויתכן סוגר התחתון של הושט חלש בלי ניתוח להיות על החיים על תרופות

טוב תודה רבה אתה מסביר מאוד טוב הלוואי כל הרופאים יהיו כמוך

שיהיה לך בהצלחה

שלום, סובל תקופה ארוכה מקושי בדיבור ודלקות כרוניות באזור הגרון והלוע, כתוצאה מריפלוקס לרינגו-פרינגיאלי אני לוקח נקסיום מעל 4 חודשים ואין שיפור בסימפטומים. האם ממולץ לעשות ניתוח פונדופליקציה? ומהם הסיבוכים האפשריים שלו? תודה

האם בוצעה גסטרוסקופיה? האם הוכח הקשר בבדיקת קפסולה PH?, האם הושלמה בדיקת מנומטריה של הושט? אם בוצע הבירור המלא ובו הוכחה שקיים אכן רפלוקס חומצי, יש לפנות להתייעצות עם כירורג באשר לסיבוכים/סיכונים אפשריים בניתוח.

היי, רציתי לשאול על תיקון הבקע הסרעפתי בלבד ללא ביצוע הפונדופליקציה (החלק השני בניתוח): האם ביצעת אי פעם ניתוח בקע סרעפתי ללא פונדופליקציה במטופלים שלך? שכן יש לי בקע סרעפתי גולש ואני מעוניין לתקן אותו ללא ביצוע פונדופליקציה ואני רוצה לדעת מידע נוסף אודות הניתוח של תיקון הבקע בלבד.

שלום בקע סרעפתי גולש בדרך כלל כולל צרבות (רפלוקס) בתסמינים. לכן תיקון רק בקע עלול להשאיר תלונות על רפלוקס. תיאורטית , אפשרי אך לא מומלץ , למטופלים שלי לא ביצעתי רק תיקון בקע ללא פונופליקציה בהצלחה

שלום, רציתי לדעת האם אפשר לתקן בקע סרעפתי (Sliding Hiatal Hernia) מבלי לעשות פונדופליקציה של ניסן?

שלום שאלתך - בלי לעשות ניסן פונופליקציה או לא לעשות פונופליקציה בכלל ?

גם בלי לעשות ניסן בפונדופליקציה וגם - האם זה אפשרי לא לעשות פונדופליקציה בכלל?

בלי פונופליקציה יש סיכון לרפלוקס משמעותי לאחר תיקון בקע סרעפתי . מומלץ לעשות , איזה סוג מחר או חלקי - אפשר לדון בגדול לא מומלץ בלי פונופליקציה

אוקיי, לא מומלץ, אבל זה אפשרי בכלל לתקן מבלי לעשות פונדופליקציה?

אפשרי

חשוב לי לדעת איך זה נעשה מבחינה טכנית? אם אתה אומר שזה אפשרי? אשמח להסבר שלך. תודה.

תיקון בקע ופונדופליקציה -זה שני חלקים של הניתוח . פשוט חלק השני (פונופליקציה) לא עושים .

אז בוא נעזוב את הפונדופליקציה בצד. איך מתקנים את הבקע הסרעפתי בלבד (ללא פונדופליקציה) ?

תופרים פתח בסרעפת עם תפרים , מניחים רשת , מקבעים אותה בתפרים או דבק .

יש לי שאלה נוספת: יש לי גסטרופרזיס אדיופטי (מוכח בבדיקות רפואיות ומסמכים רפואיים). הייתי אמור לעבור ניתוח של קוצב קיבה + Pyloroplasty ע״י פרופ׳ ראול רוזנטל שהגיע לישראל מ- פלורידה, ארה״ב, אך העניין נדחה בשל מגפת הקורונה. לבינתיים, עברתי בתאריך: 07.05.20 הזרקת בוטוקס לקיבה שעזרה לי למשך 3 חודשים (!). ה- ״אפקט״ הזמני של הבוטוקס חלף, שריר הפילורוס התכווץ מחדש, אני סובל ונותרתי ללא פתרון קבוע. רציתי לדעת האם אתה מבצע ניתוח של Pyloroplasty בלפרוסקופיה.

שלום שוב הבנתי אותך לא , אין לי ניסיון לביצוע פילורופלסטיקה בשיטה לפרוסקופית. אגב , ניתן להזריק שוב את בוטוקס. בהצלחה

שלום גם לך, תודה על תשובתך הכנה והמהירה. אין לי כוונה להזריק שוב בוטוקס כיוון שאני מעוניין בפתרון קבוע, מה גם, שאני יודע שהשפעת הבוטוקס היא זמנית ולא תעבוד כמו בהזרקה הראשונה ולא יורגש שיפור בסימפטומים. זה לא פתרון קבוע ולאורך זמן. כפי שאמרתי, אני מעוניין בפתרון קבוע שיפתח את שריר הפילורוס לתמיד, כדי שתוכן הקיבה יוכל להתרוקן ביתר קלות, ויהיה שיפור בסימפטומים וזה ע״י ניתוח פיילורופלסטיקה בשיטה הלפרוסקופית. אני מבין שאין לך ניסיון בביצוע ניתוח זה. הייתי אצל כל כך הרבה רופאים כמוך שלא יכלו לעזור לי כיוון שהם לא מבצעים פיילורופלסטיקה בשיטה הלפרוסקופית ולא מתמחים בגסטרופרזיס. אני מאוד אשמח אם תוכל להמליץ לי על רופא שמבצע פיילורופלסטיקה ומתעסק עם גסטרופרזיס - אפילו שמקבל באופן פרטי. אני ממש סובל וכבר לא יכול להמשיך ככה. כל זמן שעובר הוא סבל מתמשך עבורי. אני צריך את הניתוח הזה באופן מיידי כדי להקל על החיים שלי עם הגסטרופרזיס. תודה לך, כפיר

אמת ,לא מכיר כירורגים המבצעים פילורופלסטיקה בשיטה לפרוסקופית. זאת פעולה נדירה בזמננו יש מכון גסטרו בבילינסון , הם עוסקים בבעיות התרוקנות ושט קיבה . פרופ' דיקמן . תנסה דרכו בהצלחה