דפיקות לב מהירות וחזקות בפתאומיות (מקרה חוזר)

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

20/07/2019 | 21:21 | מאת: יוסי

שלום ד"ר, אני בן 45. לאחר בירור מקיף עקב תחושות וכאבים בחזה. לפני 3 שנים מיפוי לב לפני מספר חודשים הולטר+אקו לב במאמץ. ברקע גם 2 ביקורים במיון צילום חזה +בדיקות דם תקינות. כל בדיקות תקינות לחלוטין (נמצאו פעימות מוקדמות בודדות ולדברי הרופא זה חסר משמעות). בנוסף בדיקות דם מקיפות הכל תקין לחלוטין. דיאגנוזה הלכה יותר לכיוון של חרדה. היום לאחר תקופה רגועה של מספר חודשים ישבתי ופתאום הרגשתי מעין תנועות/תחושות בלב כאילו מרגישים אותו פועל (הרגשה שזכורה לי ממקרים אחרים) אבל הפעם נמשכה כ 5 - 10 שניות (הערכה סובייקטיבית לחלוטין) והאמת שזה הלחיץ אותי. מיד החלו פעימות לב חזקות ומהירות מאוד ותחושת סחרחורת שמטפסת....זה המשיך למספר דקות ונרגע כשנשארת תחושת חולשה וסחרחורת. לא היו כאבים בחזה. אני יודע שזה בהסתברות גבוהה התקף חרדה, אבל שאלתי היא - מה זה יכול להיות התחושות בלב לפני הדופק המהיר והאם לדעתך נדרש בירור קרדיולוגי נוסף. המון תודה ושבוע טוב

יכול להיות והיו לך פעימות מוקדמות. בכל מקרה אם יש ספיקות תמיד אפשר להתעמק בבירור

מנהל פורום הפרעות קצב לב