קצב לב פעילות גופנית חרדה

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

07/05/2019 | 19:47 | מאת: מאור

שלום רב אני בן 31 גובה מטר 70 שוקל 86 בחודשים האחרונים היו לי כול מיני תופעות מוזרות שלא היו לי מעולם ככה ביום בהיר של תעוקת חזה במנוחה ובמאמץ דופק מהיר פתאומי במנוחה מספר רב פעמים של דופק מעל 100 ועד 130 פעימות לדקה שיצא סינוס טכיקרדיה ללא הפרעות קצב או הפרעות אחרות עשיתי תאק"ג באותו זמן שהיה .... דופק ממוצע 84-88 אקו דופלר תקין במנוחה ארגומטריה תקינה ללא איסכמיה אך כושר נמוך, הרבה סחרחורת ולחץ בראש שהיה לי . עברתי סיטי מוח אמריי מוח בדיקות דם תריסיות צילום חזה ועוד ועוד בדיקות בקיצור הכול תקין.. בעבר רצתי המון שנים בחודשים האחרונים לא... התחלתי ליטול קלונקס 0.5 כנגד חרדה שאלתי אליך איך אני חוזר לריצות ?אחרי כול התקופה הזאת שעברתי שלפי כול הבדיקות לדעתי אין בעיה הכול תקין יכול ליהות שזה בעצם חרדה הרי אם אתחיל לרוץ פתאום אחוש שוב דופק מהיר ומנגנון החרדה יעבוד מן הסתם. בעבר רצתי שנים ובכלל לא חששתי הייתי רץ שעה ברצף 3 4 פעמים בשבוע ולפעמים יותר הייתי בכושר שיא !! לא חששתי והכול היה בסדר. איך מתגברים על החרדה ? וחוזרים לרוץ ?חושש שבעת ריצה יהיה משהו אם הלב... אחרי התקופה הזאת ?הרי מן הסתם בעת פעילות הגופנית יכול לחזור סימפטומים של מה שהיה לי בחודשים האחרונים במנוחה החרדה ושאר הדברים אני ממש רוצה לחזור לרוץ לפי הבדיקות אין בעיה אבל הקטע המחשבתי החרדה המתח הייתי שמח לעצה שלך לדעתך........תודה מראש

בצידה ובדיקות לב תקינות ורופאים שביצעו את הבירור חושבים שאתה בריא מבחינה לבבית (זה אני לא יודע), אין מניעה מכל מאמץ. איך מדגברים על חרדות- אני לא הכתובת. לדעתי פשות תתחיל לרוץ. בהדרגה. עם עליה הדרגתית בעומס. דרך אגב, בחדר כושר יותר קל לעשות- במסילה קל לווסת את מאמץ וגם למדוד דופק.

מנהל פורום הפרעות קצב לב