פרפור פרוזדורים - בן 35

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

17/09/2018 | 16:12 | מאת: ליטל

היי אצל בעלי גבר כבן 35 בריא בד"כ ועוסק בפעילות ספורטיבית בדרך קבע (מדריך אומנויות לחימה) התגלה במקרה לפני ביצוע ניתוח בקע פרפור פרוזדורים לפני כחודש וחצי ומאז הוא עבר בתחילת חודש אוגוסט היפוך חשמלי וקצב הלב חזר לקצב סינוס תקין והוא המשיך ליטול לאחר ההיפוך החשמלי אליקוויס חודש נוסף (וגם בערך חודש וחצי לפני ההיפוך) וכעת לא נוטל טיפול תרופתי. הוא ביצע אקג הולטר ואקו לב ותוצאות אקג הולטר הראו שהולטר אקג סינוס 44-101 ממוצע 63 מיעוט PACS PVCS ולגבי אקו לב הוא היה תקין למעט הרחבה קלה של העליה השמאלית ושל שורש אאורה. יצוין גם כי הפרפור גרם לירידה בתפקוד הלב של 30% אולם לאחר ההיפוך החשמלי הלב חזר לתפוקה מלאה. והירידה בתפוקה הייתה משנית לפרפור. היינו אצל 2 רופאים קרדיולוגים מטפלים לקבלת חוות דעת ואחד מהם אמר שלדעתו הפרפור קרוב לוודאי שיחזור וצריך לבצע כאן אבלציה והשני אמר שלדעתו אין מקום כאן למהר ולבצע אבלציה כי קצב הלב תקין ותוצאות הבדיקות תקינות וגם אין טעם במתן טיפול תרופתי כי מבחינת שימור קצב לב יש לתרופות תופעות לוואי ולגבי נוגדי קרישה הוא לא מצוי בקבוצת הסיכון ולכן אמר לו שימשיך מעקב קרדיולוגי כל חצי שנה וכל 3 חודשים בערך לבצע אקג רגיל למעקב וזהו מה דעתך המקצועית? אודה לתשובתך בהקדם בתודה ובברכה מורן כהן

כדי לתת תשובה מקצועית צריך לקחת בחשבון כל הנתונים ולדבר עם הפציאנט. שתי הגישות בגדול מתקבלות על הדעת.

מנהל פורום הפרעות קצב לב