שתיית אפל סיידר ויניגר ולקיחת אספרין 100

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

20/06/2017 | 05:14 | מאת: איה

אני בת 42, לפני כשנתיים (כתוצאה מהשתלשלות אירועים- לקיחת אנטיביוטיקה שגרמה לשלשולים כרוניים, שנמשכו חודש, בעודי מטיילת במדינת עולם שלישי) רמות האשלגן בגופי ירדו ל 2.9 ועברתי אירוע מוחי חולף (כנראה כתוצאה מהפרעת קצב לב, הלב "שלח" קריש דם למוח) היום אני לוקחת אספרין 100 מג ובריאה לחלוטין, עם רמות אשלגן תקינות. שאלתי: אני רוצה לשתות כל יום כף של חומץ תפוחים (יש לו הרבה יתרונות חיוביים) אבל יש כל מיני דעות סותרות לגבי האשלגן ואני רוצה לוודא לפני שאני מתחילה. האם חומץ תפוחים, מוריד רמות אשלגן בגוף או מועיל לרמות האשלגן? והאם אפשרי לקחת אספרין 100 מג ולשתות כל יום כף של חומץ תפוחים? תודה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

אני רוצה לחלק את תגובתי לשני סעיפים. 1) לגבי אירוע מוחי בעבר. לא ברור לי הסיפור. לא ברור לי איך נעשתה אבחנה של אירוע מוחי. לא ברור לי איך נעשתה אבחנה של הפרעות קצב. לא ברור לי למה דווקא הפרעות קצב אז נמצאו כסיבה לאירוע. לא בטוח שישנה התוויה לטיפול בנוגדי קרישה כגון אספירין.אם באמת ישנו קשר להפרעות קצב לאירוע הנ"ל טיפול (פרפור פרוזדורים??), אם באמת היה אירוע מוחי, הטיפול באספירין הוא לא הנכון. 2) לגבי חומץ תפוחים- מציע לפנות לגורמים הממליצים על ה"טיפול" הזה. לאוידוע לנו על השפעה של ה"טיפול" על הדברים בנדון.

מנהל פורום הפרעות קצב לב