תוצאות סקר שליש 1+2 (האם יש צורך במי שפיר?)

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

29/10/2019 | 10:11 | מאת: ט.

שלום רב , אני בת 37, בהריון שני (הריון ראשון היה תקין לחלוטין) שבוע 18, קיבלתי תוצאות משוכללות של סקר שליש ראשון ושני (שקיפות עורפית+בדיקת דם שקיפות עורפית+חלבון עוברי), להלן: שקיפות עורפית (NT) ערך - 1.6mm , וגם MoM 1.27 A-PAPP ערך - 3393.0mU/L , וגם MoM 1.14 Free hCGb ערך - 29.0ng/mL , וגם MoM 0.65 חלבון עוברי (AFP) ערך - 45.4ng/mL , וגם MoM 0.98 גונדוטרופין שלייתי (HCG) ערך - 13.3U/mL , וגם MoM 0.54 אסטריול (uE3) ערך - 2.0ng/mL , וגם MoM 1.41 סיכום: תסמונת דאון ע"פ גיל בלבד: 1:210 תסמונת דאון בשילוב גיל ותוצאות בדיקות: 1:5200 טריזומיה 18 בשילוב גיל ותוצאות בדיקות: 1:10000 האם ע"פ נתונים אלו יש עדין צורך לעשות בדיקת מי שפיר או בדיקת דם NIPT ? חשוב לי לציין כי זה הריון יקר (לקח לנו כמעט 4 שנים להיקלט והצלחנו בעזרת IVF). אודה מאוד על תשובתך.

תשובת הבדיקות תקינות. השאלה היחידה אם לבצע דקור זה בגלל גילך. אם את לא מעוניינת / פוחדת מדקור קודם התייעצי עם גנטיקאי ושנית מה שאני ממליץ למטופלותי במקרים אלה זה לבצע Nipt (בדיקת הדם) ולבוא לסקירת מערכות בשבוע 22. אם חלילה יימצא ממצא עדיין ניתן לבצע דיקור בהצלחה

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר