רגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

27/07/2015 | 14:48 | מאת: koni

לגבי רגישות ללקטוז 1. מדוע לקטזין אינו נמצא בסל התרופות? והאם ניתן לקבלו במסגרת כללית מושלם או פלטינום? 2. מה הן החלופות ללקטזין? למי שלוקח בבוקר בצום אלקטרוקסין וצריך בשל כך להימנע מתרופות נוספות ומאכל במשך שעה לאחר מכן, אבל ארוחת הבוקר שלו חלבית. 3. האם יש סיכון לרגישים ללקטוז שלמרות זאת אוכלים מוצרי חלב לאורך כל היום .

שלום רב, 1. לקטזין נחשב תוסף תזונה ולא תרופה. אינני יודעת אם/ אילו הנחות קיימות עבורו במסגרת קופ"ח שלך אך את מוזמנת לפנות לקופה לקבלת תשובה ברורה. 2. נראה לי שקיים אצלך בלבול בכל הנוגע ללקטזין ולנטילת אלטרוקסין. גם שאלה זו את מוזמנת להפנות לרוקח אך למיטב ידיעתי יש לצרוך את האלטרוקסין על בטן ריקה ולהמתין לפחות חצי שעה לפני הארוחה. אינני יודעת לאילו תרופות נוספות את מתכוונת בשאלתך אך כמובן שכל מקרה לגופו ותיתכן השפעה של תרופות שונות על פעילות האלטרוקסין. בנוסף, ארוחת בוקר חלבית או אחרת לא משפיעה על יעילות האלטרוקסין (למעט השפעה מסוימת שמתועדת בצריכת מוצרי סויה), כך שהרכב ארוחת הבוקר נתון לבחירתך. 3. אי סבילות ללקטוז נובעת ממחסור באנזים שמפרק את הלקטוז (סוכר החלב) ומאפשר ספיגתו לגוף. אין סכנה בצריכת מוצרי חלב אך סביר שצריכתם תהייה מלווה בתופעות גסטרואינטסטינליות כמו גזים, נפיחות ושלשולים. מוצרי חלב שונים מכילים כמויות שונות של לקטוז כך שמידת הצורך בהגבלת מוצרי חלב ו/או נטילת הלקטזין שונה מאדם לאדם. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות