מעי רגיז + פיזיולוגיה

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

17/10/2020 | 20:12 | מאת: מתעניין

שלום, יש לי מעי רגיז וגם רגישות לחלבי(לא עשיתי בדיקה, אלא הפסקתי לאכול מוצרים חלביים, וזה הקל עליי), עם נטיה ליציאות רכות. בזמן לחץ, במיוחד כשאני צריך לצאת מהבית לחצי שעה ויותר, אני מרגיש צורך ללכת לשירותים. השאלה היא: בהנחה שהמעי שלי פחות או יותר בריא(לא נמצא קרוהן או קוליטיס), האם פיזיולוגית ניתן להתאפק? כי יש לפעמים פחד שבאמצע נסיעה או המתנה בתור אצטרך שירותים, ללא יכולת גישה.

שלום רב, משאלתך עולה כי הבעיה אינה פיזיולוגית מכיוון שלהבנתי עברת בירור רפואי. יחד עם זאת, לרוב ניתן להביא להקלה באמצעות שינוי תזונתי. לתזונה השפעה רבה על מערכת העיכול ולצד הרגישות (הלא מאובחנת) שלך ללקטוז קיימים רכיבים תזונתיים נוספים שניתן לקחת בחשבון. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו להתייחסות פרטנית מתאימה אשר מצד אחד תשפר את מצבך ומצד שני תמנע צמצומים והימנעויות מיותרות. כמו כן ניתן לשאול טיפול רגשי שכן ייתכן וסטרס גם כן משחק תפקיד. מסיבה זו אצל חלק ממטופליי אני משלבת טיפול CBT וביופידבק נוסף על הטיפול התזונתי. אני ממליצה לך לקרוא על כך קצת באתר שלי. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

23/10/2020 | 20:25 | מאת: מתעניין

תודה רבה על התשובה המפורטת. אני בטוח שפסיכותרפיה(CBT) יכולה לעזור לי, אני גם באופן טבעי אדם חרדתי. עוד שאלה: תוך כמה זמן מרגע שאכלתי מזון מסוים, ניתן לצפות להשפעה רעה(יציאות רכות, במקרה שלי)? כלומר, אם בשישי בבוקר אכלתי הרבה אגוזים ושומשום, מאכלים הידועים כיכולים לגרום לשלשול, האם ייתכן שרק בעוד יומיים זה "יתנקם" בי? ומה לגבי דברי חלב?

יומיים הם פרק זמן ארוך מידי על מנת לראות השפעה של מאכל מסויים. לרוב ההשפעה תהיה לכל היותר בעיכוב של יום. באשר למוצרי חלב, במידה וקיימת אי סבילות ללקטוז ההשפעה תהיה יחסית מהירה - החל מסמוך לאכילה ועד מספר שעות. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות