גזים ללא הפסקה כבר כמה ימים

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

20/02/2019 | 01:29 | מאת: מיכה

אובחנתי על ידי כמה גסטרואנטרוגים כבעל מעי רגיש בגלל תלונות של גזים, כאבי בטן ולעיתים יחסית נדירות שלשולים בבוקר. הדבר נמשך כמה שנים, עשיתי קולונסקופיה, גסטרוסקופיה, צליאק, סיטי בטן לפני כחמש שנים, בדיקות דם כל חצי שנה, בדיקות צואה לפראזיטים ועוד. בימים האחרונים המצב החמיר מאוד ברמת הגזים ויש ממש כל כמה דקות, בעיקר בערב. האם יש צורך ללכת להיבדק ולעבור שוב את כל סט הבדיקות או שזה עדיין במסגרת מעי רגיש? )פשוט רופאת המשפחה תפנה לגסטרואנטרולוג שזה עוד חצי שנה). חוץ מגזים הכל בסדר, האם גזים בכמות כזו יכולים להיות מסוכנים? ממה הם נובעים? תודה.

מיכה שלום, על פניו המצב שאתה מתאר עכשיו לא שונה מהותית מהמצב שתיארת בעבר ואותו כנ"ל תקף גם לגבי האבחנה שניתנה לך. יחד עם זאת, זה יהיה לא מקצועי או אחראי מצידי לומר לך לוותר על בדיקת רופא. בכל מקרה נכון ללכת להתייעץ עם רופאת המשפחה ולפעול בהתאם להמלצותיה (גם אם הן תהיינה פניה מחודשת לגסטרואנטרולוג). לצד הבירור הרפואי, אני ממליצה לך לפנות גם לדיאטנית גסטרו שכן מההתרשמות שלי אמנם "למדת לחיות" עם הסימפטומים אבל בפירוש ייתכן ששינוי תזונתי יביא להטבה משמעותית ושיפור איכות החייך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

25/02/2019 | 12:48 | מאת: מיכה

כמובן שהלכתי לרופא כבר עשרות פעמיים וראיתי גסטרואנטרולוגים שכולם אמרו שזה מעי רגיש. הייתי גם אצל תזונאית ולא ממש הצלחנו עם השינוי ואכן אני חי עם הסימפטומים- יכול להיות שיש גם רקע נפשי לכל העניין או ענייני סיבו וכ"ו- השאלה שלי אם גזים זה דבר מסוכן?

27/02/2019 | 01:13 | מאת: מיכה

דבר שנמשך כמה שנים לא יכול להיות מסוכן, אבל למשל היום אכלתי ארוחת בוקר בחוץ והיה לי התקף של ארבע שעות כשכל דקה שתיים יוצא צרור גז, גם כגיהוקים וגם כפליטות למטה, כמובן יש הרבה רעשים בבטן ובטן נפוחה - האם כל זה יכול לרמז על אי סבילות למזון כלשהו? האם אילו התופעות, כי לא מופיעים אצלי שלשולים( לפעמים בבוקר, אבל אני גם חושב שזו תוצאה של גזים שמערערים את המעי)

מיכה שלום, גזים כשלעצמם אינם דבר מסוכן. יחד עם זאת כדי לשפר את איכות החיים שלך הייתי ממליצה לך לעשות ניסיון תזונתי נוסף יחד עם דיאטנית המתמחה בתחום. יכולים להיות רכיבי מזון רבים עם השפעה על מערכת העיכול ורצוי לעשות בירור זה עם דיאטנית גסטרו על מנת לא להגיע למצב של הימנעות וצמצום אכילה מוגזמים. כמו כן ניתן להתייחס גם לרקע הנפשי. מהניסיון שלי כדיאטנית וכמטפלת ביופידבק בשילוב CBT, אני רואה כיצד עבודה עם כלים אלה תורמים רבות להקלה על הסימפטומים. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

01/03/2019 | 17:52 | מאת: מיכה

גזים ברור במיוחד אם הם נמשכים כמה שנים, השאלה אם מה שגורם אותם יכול להיות מסוכן? זה יכול להיות אי סבילות למזון כלשהו או מעי רגיש? מעי רגיש זו אבחנה בפני עצמה או שיש לה סיבות?

01/03/2019 | 19:37 | מאת: מיכה

אלו תסמינים שאת נקלת בהם אצל חולי מעי רגיש? הם אכן ניתנים לריפוי? תודה.

מיכה שלום, אלה בפירוש תסמינים שאני נתקלת בהם בטיפול במעי רגיש. אני לא חושבת שהמילה "ריפוי" היא מילה נכונה מסיבות רבות, אבל לענייננו כן ניתן להקל על התסמינים. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות