הרגשת מלאות באמצע הלילה ובחילה

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

11/06/2017 | 07:30 | מאת: טליה

שלום, אני בת 30 גובה 1.68 משקל 54. לאחרונה באמצע הלילה אני מתעוררת מתוך שינה עם הרגשה של בטן עליונה מפוצצת. וכבר פעמיים עברתי לילות לבנים של הקאות יש לציין שאין לי כאבי בטן רק הרגשת מלאות יתרה. התזונה שלי היא בסדר אני כן משתדלת לאכול בריא, יש ימים שפחות. לרב שותה משקה מוגז דיאטטי. אני מאוד מפחדת שהדבר הזה שקורה לי בלילות האחרונים יהפוך לקבוע ואהיה אנורקסית, כי גם ככה אני מפחדת לאכול בערבים מהפחד שאקיא בלילה וכולם אומרים לי שאני רזה. בעבר סבלתי מחרדות אותן ליוו בחילות והקאות אבל אני לא בטוחה שזה המקרה, מכיוון שאני מתעוררת מתוך שינה ולא ליוו אותי מחשבות ופחדים לפני. מה יכולה להיות הבעיה? האם לגשת לרופא? יש משהו שאני יכולה לעשות כדי למנוע את זה?

טליה שלום, אני יכולה לתת לך מספר דגשים בכל הנוגע לרפלוקס והקאות או אפילו לנפיחות אבל אין ספק שאת צריכה קודם כל לפנות לרופא על מנת לברר במה מדובר. כתבת שהתזונה שלך "בסדר" אך משמעות המילה הזאת שונה מאדם לאדם לפי צרכיו. אם כן הייתי מקפידה להפסיק לאכול לפחות 3 שעות לפני השינה ולנסות לישון בזווית עם הגבהה. רצוי לאכול ארוחת ערב קלה יחסית ולהימנע מכך שארוחה זו תכיל כמויות גדולות של שומן מכל סוג שהוא, כלומר שומנים בריאים ולא בריאים כאחד. כמו כן רצוי שלא לשתות משקאות עם קפאין בסמוך לשינה או לאכול מאכלים עם מנטה, נענע או שוקולד. אם את חוששת מירידה במשקל, נראה לי מתבקש שתחלקי את האכילה שלך כך שחלק גדול יותר יתרכז במהלך שעות הבוקר והצהריים ולא הערב. בכל מקרה תתחילי מבירור רפואי ולאחר מכן יש בפירוש מקום לפנות לדיאטנית גסטרו לתת לך מענה כולל לכל הנקודות בשאלתך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות