אוכלת רק ירקות שורש- סובלת מנפיחות(

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

24/05/2017 | 04:51 | מאת: יפעת

אני 7 שנים אחרי ניתוח טבעת, ברוך השם הכל טוב ומאושרת, אלא שאיני יכולה לאכול פירות וירקות כלל- גם אם הם מרוסקים, הדבר היחידי שמצליחה הוא כרוב, סלרי, גזר- כמו כן לא יכולה לאכול יותר דיברי חלב. לצערי הרבה מהדברים שניכנסים הם דוקא פיצוחים ומטוגנים. מבקשת לשאול מבחינה תזונתית האם כדאי לקחת ויטמינים<סידן ואו רחר?( אני בת 49), ומה לגבי אומגה 3? אנא המלצתך לגבי תוספים נכונים וטובים עבורי. כמו כן מכיון שאני אוכלת רק ירקות שורש- כי זה מה שמצליחה לצערי( שום דבר טחון אחר לא מצליחה), סובלת מנפיחות( אין גזים ואפילו עצירויות)-

יפעת שלום, כמי שתמעסקת גם במתן ייעוץ תזונתי למטופלים לPני ואחרי ניתוחים בריאטריים אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית מ- 3 סיבות עיקריות: 1. חטיפים ופיצוחים הרבה פעמים "עוברים" יותר בקלות ועל כן הופכים להיות פיתרון נוח למנותחים, אך כמובן שמדובר במאכלים משמינים ודלים בערכים תזונתיים. את כמובן צריכה למצוא להם חלופות בריאות ומזינות. 2. מאוד יכול להיות שהסיבה בגינה את לא מסוגלת לאכול מוצרי חלב או ירקות מסויימים נובעת דווקא מאכילה לא נכונה - דבר הניתן לתיקון! לא בהרכח מדובר בעובדה קיימת שיש להתמודד איתה. 3. סביר מאוד להניח שיש לך צורך בתוספי תזונה שונים. משאלתך אני בפירוש רואה מקום לתוסף של סידן אבל מצד שני מאוד יכול להיות שבהכוונה נכונה תוכלי להוסיף מוצרי חלב לתפריט היומי שלך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות