לפני ביופסיה TRU-CUT תחת סונר עקב לימפה תגובתית

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

09/03/2019 | 01:04 | מאת: יעל

שלום פרופ', הנני בת 28.8, בדרך כלל בריאה. ברקע הסטוריה משפחתית של סרטן השד אצל אמי שהתגלה ב2010. היא עברה כריתה, כימו והקרנות וכיום בריאה. היא עשתה בדיקה גנטית לאחרונה ואנו מחכות לתשובה בימים אלה. יש לי בשד שמאל מעל הפטמה גוש סדיר כ-0.76 ס"מ BIRADS 2 כבר כ-3 שנים אותו אני בודקת אצל כירורג שד כל חצי שנה וניגשת גם לUS מדי שנה. לפני כחודש הרגשתי גבשושיות בשד שמאל (ועד היום מרגישה מבנה שונה לעומת שד ימין) ולכן מיד פניתי לכירורג שד שהרגיע אותי ואמר שהוא לא מרגיש כלום והכל נראה לו תקין. הלכתי לחוו"ד נוספת אצל כירורג אחר שגם כן לא גילה כלום במישוש ידני (שנערך כ-20 שניות בזלזול רב לטעמי). נשלחתי לUS לכל מקרה. בUS נתגלתה בלוטת לימפה תגובתית בגודל עד 1.67 ס"מ עם מרכז שומני ופרנכימה מעובה משמאל לשד ובצמוד אליה. הרופא שבדק את הUS כתב שדרוש ייעוץ כירורגי ושקילת בירור ע"י ביופסיית TRU-CUT תחת סונר. אני ניגשת לביופסיה ביום ג' הקרוב. אציין שאני חשה כאבים בשד שמאל כבר כחודש, יש גם מעין תחושת שיתוק של היד, תחושת שריפה וגם נמלול באזור השד וכאבים בלימפה. בנוסף חשה גם כאבים באזור השכמה והגב באופן כללי, אם קשר או בלי וגם המון חולשה ועייפות, יותר מהרגיל. אציין שלפני חודש לקחתי כדורי פרוגרסטון "פרימולוט נור" עקב אי קבלת מחזור מעל 4 חודשים (הפסקתי גלולות לאחר כ6 שנים שצרכתי אותן ומאז לא הופיע המחזור) אינני בהריון ואני מציינת זאת על מנת לברר אם הופעת הלימפה יכולה להיות קשורה לשינויים ההורמונליים שחלו בגופי. בנוסף, לפני חודש חליתי בשפעת, או לפחות כך נדמה לי. רופאת המשפחה שלחה אותי לכל מקרה לבדיקות דם על מנת לשלול מחלות זיהומיות\ויראליות כמו מחלת הנשיקה. בבדיקות דם צוין EBV AB IgG 600 חיובי. הרופאה והטכנאית שאלו אותי גם אם חתול שרט אותי, ואכן לפני חודש החתולה שלי שחיה אצלנו גם בבית וגם מסתובבת בחצר, שרטה אותי בטעות ברגל עד דם ואז היה פצע קל. הרופאה החליטה לשלוח אותי שוב לכירורג לבירור כי לא חשבה שיש קשר ללימפה לאחר שעיינה בתוצאות של בדיקות הדם. כשחזרתי לכירורג הראשון עם הפענוח של רופא הUS, הוא טען שאני חרדתית, לא בדק אותי על מנת כן לחוש הפעם את הלימפה ואמר שאין צורך לדעתו שאעבור ביופסיה אך התעקשתי כי מאוד כואב לי וזה משפיע לי על סדר היום. לבסוף הפנה אותי. אני בשלב בו כואב לי מאוד, אולי אפילו מסיבה פסיכולוגית. בא לי כבר לעבור את הביופסיה ולשמוע שהכל בסדר, לא מפסיקה לקרוא על לימפות מוגדלות, סרטן השד ותסמיניו ולגלוש בפורומים השונים. התחלתי לקחת אפילו טיפות להרגעה. במידה והממצא אכין תקין (אמן) ממה יכולה לנבוע הלימפה שיושבת כה קרוב לשד? זיהום בשד? בשריר? אכן מחלה זיהומית שקיימת בגופי? ואיך ניתן לטפל בזה? אנטיביוטיקה תעזור? אולי הסרת הלימפה? לא מוצאת תשובות ברורות לסיבה של לימפה מוגדלת שלא עוברת מעל חודש ימים והרופאים מאוד שאננים ולא מודאגים כלל ולא מספקים לי טיפול הולם או תשובות ברורות. אשמח לפחות לשמוע על כיוונים נוספים שהלימפה יכולה להעיד עליהם. מחכה למענה, תודה מראש!

שלום יעל, מציינת שאיני פרופ אלא דוקטור. מה שלומך? מקווה שאת כבר אחרי הביופסיה ומרגישה טוב. כתבת הרבה והבנתי בין המילים את המצוקה. עדיין רמת החשד שלי וככל הנראה של הרופאים שבדקו אותך - היא נמוכה. בלוטת לימפה בשד היא דבר שכיח, וכפי שהבנת יש הרבה סיבות שהיא תהיה תגובתית- נפוחה. יכול להיות משני לכל זיהום ביד/ בבית השחי וכו, וגם למחלה ויראלית. שוב - מקווה שעברת הפרוצדורה והביופסיה תחזור תקינה, רק חייבת לציין שאין מקום לכל כך הרבה מלל בפניות בפורום, וזה גם מעמיס ומפזר את הפוקוס של הפניה. רוצה גם לציין שלפעמים יש מטופלים ומטופלות שזקוקים ליותר תשומת לב אבל זה לא אומר שהרופאים מזלזלים. כדאי לצאת מנקודת הנחה שהרופאים בהחלט רוצים בטובת ובבריאות המטופל ולא יסתכנו גם מקצועית בפספוס אבחנה. מאחלת בריאות שלמה!

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד